Au început pregătirile pentru alegerile prezidențiale din luna noiembrieAlegeri Prezidențiale

Au început pregătirile pentru alegerile prezidențiale din luna noiembrie

       Accesări: 290

Prefectura Suceava a organizat prima acțiune de instruire premergătoare organizării și desfășurării alegerilor prezidențiale din 10 noiembrie 2019.

La ședința de marți, 1 octombrie, desfășurată la Palatul Administrativ, au participat primarii și secretarii primăriilor din județul Suceava.

Întâlnirea a fost prezidată de prefectul  Mirela Elena Adomnicăi. Aceasta a prezentat activitățile demarate de Instituția Prefectului pentru  organizarea şi desfăşurarea alegerilor.

Printre altele, pe lângă constituirea Comisiei tehnice judeţeane şi a Grupul tehnic de lucru, a fost stabilit sediul Biroului Electoral Județean și dotarea acestuia.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

De asemenea a fost demarată procedura de achiziţie publică a ştampilelor de control ale secţiilor de votare.

Au fost stabilite cantităţile de materiale necesare votării şi s-a demarat procedura de achiziţie a acestora.  

Cu sprijinul primarilor a fost întocmită lista cu informaticienii pentru asigurarea serviciilor Sistemului informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal.

Șeful Inpectoratului pentru Situații de Urgență “Bucovina” Suceava, colonelul Costică Ghiață,  a adus în discuție condițiile ce trebuie respectate în secțiile de votare pentru a nu exista risc de incendiu.

În perioada următoare angajații de la compartimentul Inspecții al ISU vor efectua un control tematic pe această linie.

MihAu fost discutate și aspectele referitoare la delimitarea secțiilor de votare, care trebuie să apară afișată la fiecare secție.

Campania electorală va începe la data de 12 octombrie 2019, dată la care vor fi aduse  la cunoștință numărul de circumscripții electorale și numerotarea  fiecărei secții de votare.

Pe data de 27 octombrie 2019, vor fi desemnați președinții birourilor electorale ale secțiilor de votare din țară și locțiitorii acestora.

Ulterior, pe 28 octombrie, birourilor electorale ale secțiilor de votare vor fi completate cu reprezentanții formațiunilor politice care au propus candidați.

Campania electorală se va încheia la data de 9 noiembrie, ora 7.  Tot la 9 noiembrie, între orele  18-20 se vor primi cererile de votare prin intermediul urnei speciale.

Ziua de duminică, 10 noiembrie 2019, a fost stabilită ca dată a alegerilor pentru Preşedintele României din anul 2019.

Campania electorală pentru cel de-al doilea tur de scrutin va începe la data de 15 noiembrie și se va încheia la data de 23 noiembrie.

Pe 24 noiembrie, la ora 7 va începe votarea în cel de-al doilea tur de scrutin. 

ȘTIRI