Au început lucrările pentru un nou bloc ANL în Fălticeni: 20 de locuințe vor fi date în folosință anul viitorActualitate

Au început lucrările pentru un nou bloc ANL în Fălticeni: 20 de locuințe vor fi date în folosință anul viitor

       Accesări: 382

Mai multe spații locative pentru tinerii din municipiu. Cel mai nou bloc ANL din Fălticeni se ridică în cartierul Republicii și va aduce pe piața imobiliară câteva zeci de locuințe. Lucrările au început de miercuri, 9 mai, când muncitorii au împrejmuit zona șantierului și au executat primele săpături pentru fundație.

Proiectul prevede construirea de apartamente cu două camere, dar și garsoniere.

Blocul cu parter și patru etaje este construit pe strada Ana Ipătescu nr.51 și este amplasat într-o zonă unde se află alte două ansambluri de locuințe pentru tineri și familii tinere.

Finanțarea proiectului a fost anunțată în iunie 2017 de către Ministerul Dezvoltării (MDRAP) și Agenția Națională pentru Locuințe. Acesta este cel de-al treilea bloc ANL construit la Fălticeni în ultimii cinci ani.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

„Sunt bucuros că am demarat un nou proiect important în comunitatea noastră. Este un proiect pe care l-am realizat la solicitarea fălticenenilor.”, ne-a declarat primarul Cătălin Coman. „Avem foarte multe cereri înregistrate pentru locuințe ANL la Fălticeni. Am pornit aici lucrările, dar mai avem un proiect care va începe în vara acestui an.”

Termenul de finalizare al noului bloc este 1 iulie 2019. După această dată va urma repartizarea locuințelor pe baza listei ce va fi aprobată în plenul Consiliului Local.

Blocul ANL va avea 11 apartamente cu două camere și 9 garsoniere.

Primăria Municipiului Fălticeni a pus la dispoziție terenul și utilitățile, mai precis racordarea unităților locative la apă, canalizare, energie electrică și gaz metan cu fonduri din bugetul local.

Noul bloc este ridicat de un operator economic din Gura Humorului.

Conform termenilor stabiliți între părți, constructorul are la dispoziție 14 luni pentru finalizarea construcției.

Proiectul trebuie încheiat pe 1 iulie 2019. Dacă totul va decurge conform planului, viitorii chiriași se vor putea muta în casă nouă în toamna anului viitor.

ȘTIRI