Au început lucrările pentru construirea noii săli de sport la Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza”Local

Au început lucrările pentru construirea noii săli de sport la Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza”

       Accesări: 42

Unitățile de învățământ din municipiu primesc anual 25% – 30% din bugetul local. Fondurile alocate permit îmbunățirea infrastructurii școlare existente sau dezvoltarea unor proiecte noi. Este și cazul sălii de sport de la Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” din Fălticeni care are undă verde pentru demararea construcției.

Lucrările au început de marți odată cu trasarea locului unde va fi amplasat obiectivul.

Noua sală de sport va fi ridicată pe terenul de joacă din curtea corpul principal de clădire, aflat pe strada Nicu Gane. În prezent, orele de educație fizică și sport se desfășoară în corpul vechi al școlii, într-un spațiu impropriu și de dimensiuni nu tocmai generoase.

Proiectul prevede amenjarea de vestiare și grupuri sanitare, sala de sport urmând să fie dotată cu geamuri termoizolante, balustrade metalice și elemente de anvelopare moderne. Paroseala va fi acoperită cu covor PVC pe suprafața de joc, iar la grupurile sanitare cu gresie și faianță.

Sală de sport va avea 280 de metri pătrați, vestiare de 12 metri pătrăți pentru fete și băieți și un vestiar de 10 metri pătrați pentru profesori. Proiectul prevede un ansamblu construit pe un schelet metalic cu pereți din panouri termoizolante.

La exterior sunt prevăzute trotuare betonate cu pantă de scurgere spre zonele colectoare de ape pluviale.

Noul obiectiv va asigura condiții moderne elevilor și posibilitatea practicării mai multor sporturi precum volei, baschet, handbal, minifotbal, badminton și tenis de masă.

Costurile proiectului se ridică la 440.000 lei, din care 240.000 de lei vor fi direcționați anul acesta iar 200.000 de lei anul viitor.

Suma este alocată integral din bugetul local al municipiului Fălticeni. Durata realizării construcției este de 24 de luni, însă prestatorul susține că proiectul va fi finalizat înainte de termen, respectiv octombrie 2019.

Sala de sport va fi construită de către firma locală Tehnocon care s-a ocupat și de lucrările la noua maternitate.

ȘTIRI