Se asfaltează tronsonul dintre Fălticeni și CumpărăturaActualitate

Se asfaltează tronsonul dintre Fălticeni și Cumpărătura

       Accesări: 1373

Vremea prielnică de toamnă dă startul modernizărilor pe infrastructură. La început de octombrie se deschid noi șantiere de lucru pe drumurile cu trafic ridicat din județul Suceava. După ce lucrările pe porțiunea Spătărești-Sasca (DN2E) au fost finalizate, un alt tronson de drum național va fi complet asfaltat.

Segmentul de drum dintre Fălticeni și Cumpărătura este deja în lucru, iar primul strat de covor asfaltic a fost turnat pe câteva sute de metri.

Lucrările trebuiau să înceapă pe 1 octombrie, însă prestatorul a demarat lucrările începând de astăzi.

Din acest motiv, în zona unde se toarnă asfaltul, circulația se desfășoară pe un singur sens.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Licitația pentru execuție a fost câștigată de firma TASA Botoșani, același operator care acum trei ani asfalta strada Sucevei, tronsonul dintre Ocolul Silvic și podul peste iazul Șomuz.

Lucrările din noul contract prevăd asfaltarea drumului pe un tronson de 9 kilometri, până la intrarea în localitatea Cumpărătura. În vara anului trecut, lucrările au fost efectuate pe sectorul dintre Suceava și Cumpărătura, pe o porțiune de 15 kilometri.

Dacă vremea va permite, iar temperatura la sol nu va scădea sub 10 grade Celsius, asfaltarea va fi încheiată peste aproximativ două săptămâni.

Potrivit reprezentanților CNAIR, operatorul TASA Botoșani este câștigătorul unui contract multianual pentru asfaltarea mai multor segmente de drum național.

Printre acestea se află și sectorul dintre Vadu Moldovei și Drăgușeni, până la limita cu județul Iași, respectiv din Boroaia până la limita cu județul Neamț.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI