Au început lucrările la podul  de pe 2 Grăniceri: Restricții de circulație și schimbări aduse de noul proiectActualitate

Au început lucrările la podul de pe 2 Grăniceri: Restricții de circulație și schimbări aduse de noul proiect

       Accesări: 3244

Un nou șantier s-a deschis în municipiu. Începând de astăzi au început lucrările pentru reabilitarea și modernizarea podului viaduct de pe strada 2 Grăniceri. Construit în anul 1982 și finalizat în vara aceluiași an, obiectivul intră în reparații capitale după 37 de ani, prin intermediul unui proiect PNDL.

Investițiile se ridică la peste 3 milioane de lei, iar în această sumă este inclusă și reabilitarea unui tronson de drum public, între sensul giratoriu dinspre OMV și Autogara Romfour și până la primul scuar de pe 2 Grăniceri.

Mai întâi s-a lucrat la sistematizarea rutieră, zona unde au loc lucrările fiind semnalizată corespunzător.

„Pornim un nou proiect pentru Fălticeni. Reabilităm podul și un sector de drum de la intrarea în Fălticeni. Totul cu bani de la Guvern.”, a declarat primarul Cătălin Coman. „Proiectul de modernizare presupune lucrări ample care urmează să se încheie în toamna acestui an. Am obținut și această finanțare, pe lângă multe altele, pentru că am avut sprijin din partea parlamentarilor din Fălticeni, cărora le mulțumesc pentru implicare.”

Primarul Cătălin Coman

Contractul de lucrări a fost adjudecat, în urma procedurii de licitație publică, de societatea Maghebo SRL din Câmpulung Moldovenesc.

Podul va fi reabilitat și extins

Proiectul prevede lucrări de anvergură pentru podul viaduct. Toată suprastructura acestuia va fi schimbată și consolidată.

Se va lucra pe un sens de mers, până la finalizare, după care se va reveni pe al doilea sens. Spațiul pietonal va fi extins cu 1 metru în exterior, pe ambele părți, prin construirea unei noi structuri de beton prevăzute cu parapete din metal.

Pietonalul va avea un strat de beton peste care va fi turnat asfalt.

Partea carosabilă a podului va avea o nouă structură din beton peste care vor fi așezate trei straturi de asfalt.

Podul viaduct va fi consolidat și modernizat în zona pilonilor și a punților din beton.

Lucrările pe tronsonul de drum vor începe în curând

Operatorul din proiect va acționa cu două echipe, una pentru pod și alta care va lucra doar pe segmentul de drum ce va fi reabilitat de la sensul giratoriu până după statuia grănicerului.

Lucrările pentru carosabil urmează să înceapă zilele viitoare.

Drumul degradat va fi decapat, după care se vor turna 2 straturi consistente de asfalt.

Pe perioada lucrărilor vor fi impuse restricții de circulație. În zona podului, se va circula pe un singur sens, circulația urmând să fie dirijată de agenții Poliției Locale.

Scuarul de la capătul podului va fi scos pentru a permite fluidizare traficului pe o singură bandă.

Prin același proiect, de peste 3 milioane de lei, în zona podului va fi modernizat iluminatul stradal.

Insula sensului giratoriu spre OMV și Autogara Romfour va fi reconfigurată.

Aceasta va avea dimensiuni mai mici pentru a lărgi partea carosabilă și a mări vizibilitatea.

Aleile pietonale dintre pod și cele două limite stabilite în proiect, pe tronsonul de drum prevăzut pentru modernizare, vor fi refăcute integral, cu borduri noi și asfalt.

Lucrările din proiect se vor desfășura timp de cinci luni.

Podul și sectorul de drum al Bulevardului 2 Grăniceri trebuie predate către beneficiar, Primăria Municipiului Fălticeni, la începutul lunii octombrie.

ȘTIRI