Au început lucrările de modernizare la infrastructura rutieră din Fălticeni: 22 de străzi sunt prinse în programul de asfaltareActualitate

Au început lucrările de modernizare la infrastructura rutieră din Fălticeni: 22 de străzi sunt prinse în programul de asfaltare

       Accesări: 1814

Modernizarea străzilor și căilor de acces este una din prioritățile administrației locale. Anul acesta sunt prevăzute turnări de covoare asfaltice pe 22 de străzi din municipiul Fălticeni. Lucrările au demarat vinerea trecută cu Aleea 2 Grăniceri care face legătura între străzile Broșteni și Filaturii.

Campania de asfaltare are fondurile asigurate în totalitate pe anul 2016, banii alocați de la bugetul local fiind prinși în contractul multianual semnat cu operatorul economic ELBI Fălticeni.

Multe dintre străzile care vor fi modernizate nu au mai fost asfaltate din anul 1990, în timp ce altele nu au fost asfaltate niciodată. Drumurile publice au fost mai întâi profilate, delimitate cu borduri noi, iar mai apoi compactate.

Capacitate triplă de producție pentru stația de asfalt

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Odată cu debutul campaniei de asfaltare, firma prestatoare anunță că și-a triplat capacitatea de producție.

Potrivit inginerului Constantin Gavril, directorul general ELBI, stația produce în prezent 35 de tone de asfalt pe oră. Operatorul local a investit o sumă considerabilă pentru creșterea capacității de producție.

Totodată stației de asfalt, ce folosește gazul metan pentru încălzirea materialelor bituminoase, i s-au adus numeroase îmbunătățiri și modernizări pentru atingerea unor standarde mai ridicate de calitate, în paralel cu respectarea normelor privind emisiile în atmosferă.

Operatorul local intervine cu mai multe echipe de muncitori, pe mai multe străzi din municipiu, una pentru asfaltări și mai multe echipe pentru balastări, ajustări și profilări de drumuri, operațiuni premergătoare asfaltării.

Restricții pe parcare pe durata lucrărilor de asfaltare

Șeful administrației locale solicită sprijinul populației pe străzile aglomerate, unde va fi necesară mutarea mașinilor pentru a permite utilajelor și muncitorilor să-și desfășoare activitatea.

Municipalitatea va impune restricții de parcaj și de circulație pe străzile aglomerate.

”Ne propunem să asfaltăm și străzi între blocuri unde sunt multe mașini parcate. Fac un apel la locuitori să aibă înțelegerea necesară că trebuie să găsească alte locuri de parcare, doar temporar, până când vom finaliza lucrarea.”, explică primarul Coman. ”Vrem să facem un lucru de calitate și într-un timp cât mai scurt. Pentru aceasta este nevoie ca și cetățenii să fie îngăduitori pe perioada cât se realizează asfaltările.”

Municipalitatea și-a propus să asfalteze anul acesta cel puțin 15 kilometri de drumuri publice.

Potrivit primarului Coman, planul de bătaie prevede reabilitarea drumurilor pe care s-au intervenit pentru introducerea noii rețele de apă și canalizare.

Lista străzilor care vor fi asfaltate

Anul acesta vor fi asfaltate integral Strada Filaturii, Nufărului (tronsonul încă neasfaltat), aleile din cartierul 2 Grăniceri, de la intersecția strada Victoriei cu Broşteni, de la intersecția străzii Broşteni cu Filaturii.

Se va interveni și pe Sergent Sava, Zorilor, Caporal Manolache, 9 Mai, Caporal Movileanu și Vasile Ciurea. În zona Tâmpești sunt prinse în programul de asfaltare străzile Humorului şi Caporal Diaconiţa.

În cartierul Șoldănești se va acționa pe Forestierului, Topitoriei, Gheorghe Doja și Şoldăneştilor.

În zona Dumbrava Minunată se va acționa pe Sublocotenent Grigoraş, Doctor Tatos și Răzeșilor. Lista include și străzile Păcii, Şcoala Domnească și Magazia Gării cu toate cele 3 artere.

Străzile prinse în programul asfaltărilor sunt finalizate la partea de rețele subterane.

ȘTIRI