Încep înscrierile pentru Bacalaureatul de toamnă: 175 de absolvenți din zona Fălticeni au picat la prima sesiuneEducație

Încep înscrierile pentru Bacalaureatul de toamnă: 175 de absolvenți din zona Fălticeni au picat la prima sesiune

       Accesări: 178

Au o nouă șansă pentru a trece examenul de maturitate. Absolvenții de licee și colegii care au fost respinși la sesiunea de vară a Bacalaureatului vor putea susține din nou probele verficare a cunoștințelor. Începând de astăzi, 10 iulie, au început înscrierile pentru sesiunea de toamnă.

Sesiunea examenului naţional este programată între 20 august şi 31 august.

După afișarea rezultatelor de la sesiunea de vară, 175 de absolvenți ai colegiilor din Fălticeni au picat examenul.

Procentul de promovabilitate pe municipiu, după soluţionarea contestaţiilor, este de 69,5%, în creştere de la 68,3%, cu 1,2% mai mult faţă de rezultatele iniţiale. Niciun absolvent nu a încheiat bacalaureatul cu media 10.

Sesiunea de toamnă a examenului va începe pe 20 august, cu proba scrisă la Limba şi literatura română. Pe 21 august este programată proba scrisă la Limba şi literatura maternă, pe 22 august, proba obligatorie a profilului, iar pe 23 august se va desfăşura proba la alegere a profilului şi specializării.

Probele orale vor începe cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, care se vor desfăşura pe 24 şi 27 august.

Calendarul sesiunii de toamnă prevede pentru 28 august evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, iar între 29-30 august evaluarea competenţelor digitale.

Examenul se va încheia pe 31 august, atunci când este programată evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Primele rezultate ale sesiunii de toamnă vor fi afişate pe 1 septembrie, până la ora 16.00. În aceeaşi zi, absolvenții nemulțumiți de note vor putea depune contestaţiile.

Acestea vor fi soluționate în perioada 2-5 septembrie, iar pe 6 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI