Au început examenele din cadrul Evaluării naţionale 2014Educație

Au început examenele din cadrul Evaluării naţionale 2014

       Accesări: 54

Luni, 23 iunie, a avut loc prima probă scrisă, la disciplina Limba şi literatura română, din cadrul Evaluării Naţionale pentru absolvenţii de clasa a VIII-a. Circa 300 de elevi din Fălticeni şi alţi peste 700 din localităţile învecinate au participat la această probă.
Elevii au avut de rezolvat două subiecte. Pe baza textului „Rânduri pentru Anul Nou”, de Ion Minulescu, elevilor li s-a cerut să rezolve cinci cerinţe: sinonime pentru trei cuvinte, explicarea unei virgule, precizarea măsurii primelor două versuri ale poeziei, numirea a două trăsături ale genului liric şi explicarea titlului.
De asemnea, elevii au avut de redactat o compunere în care să-şi exprime opinia despre semnificaţia mesajului acestei poeziei.
Subiectul al doilea a constat în rezolvarea a şase cerinţe pe baza unui text publicistic la prima vedere, scopul fiind testarea capacităţii de a înţelege un text şi cunoştinţele de gramatică.
Marţi, 24 iunie, elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă vor susţine proba scrisă la Limba şi literatura maternă.
Miercuri, 25 iunie, va avea loc ultimul test din cadrul Evaluării Naţionale, proba scrisă la Matematică.
Afişarea rezultatelor se va face pe data de 27 iunie, până la ora 16:00, după care vor putea fi depuse contestaţiile (până la ora 20:00). Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 1 iulie.
Cele trei colegii din Fălticeni au prins în planul de şcolarizare pentru anul şcolar 2014 – 2015 un număr de 1036 de locuri în clasa a IX a.

ȘTIRI