Accesări: 509

În noaptea de vineri spre sâmbătă, în orașul Liteni, persoane necunoscute au sustras dintr-un magazin produse alimentare, ţigări, dulciuri şi cafea, în valoare de aproximativ 800 lei. Furtul a fost reclamat de proprietarul magazinului.

În timpul cercetărilor polițiștii au stabilit că, între localităţile Vorona şi Tudora, jud. Botoşani, în şanţul de pe marginea DJ 208 I, se află răsturnat un autoturism în care se află bunuri de genul celor sustrase, recunoscute ulterior de proprietar.

Procedând la identificarea proprietarului autoturismului, acesta a recunoscut că în noaptea amintită a condus autoturismul implicat în evenimentul rutier, fără a deţine permis de conducere, s-a deplasat pe raza satului Vercicani, oraşul Liteni, împreună cu alţi trei tineri cu vârste cuprinse între 20 şi 21 de ani, toți din comuna Tudora. În jurul orei 02.00 au pătruns în magazin, de unde au sustras băuturi alcoolice, produse alimentare, ţigări, dulciuri şi cafea.

Dimineață, în jurul orei 08.00, tinerii au plecat spre domiciliile lor din comuna Tudora, în stare de ebrietate, iar la intrarea în localitate şoferul a pierdut controlul asupra direcției de deplasare şi s-a răsturnat într-un şanţ, unde au abandonat autoturismul.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Ulterior au fost identificaţi  şi ceilalţi participanţi la comiterea faptei, care au recunoscut că au participat la comiterea furtului.

Referitor la infracţiunile la regimul rutier, cercetările au fost preluate de polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală nr. 1 Botoşani.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „furt calificat”.

ȘTIRI