Au fost actualizate atenționările meteorologice. Județul Suceava sub Cod galben de instabilitate atmosferică accentuatăRural

Au fost actualizate atenționările meteorologice. Județul Suceava sub Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată

       Accesări: 816

Actualizare (ora 14.15-ora 15.15.) – Cod portocaliu pentru localitățile Dolhasca, Forăști, Dolhești, Drăgușeni. Se vor semnala: Averse cu caracter torential ce vor cumula 35…40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie. Fenomene asociate : grindină de dimensiuni mici. 

Joi, 14 iunie, în intervalul orar 14.00 – 21.00, vor fi averse în Oltenia, sudul Banatului, Transilvania, local în Moldova, precum și în zonele de munte, iar cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp. Îndeosebi în centrul și în nord-estul țării aversele vor avea și caracter torențial, vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări de vânt cu aspect de vijelie și căderi de grindină.

În noaptea de joi spre vineri (14/15 iunie) va continua să plouă în sudul Banatului și în Oltenia, unde se vor acumula cantități de apă de peste 20 l/mp. Vineri (15 iunie) și sâmbătă (16 iunie) vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, la început în regiunile vestice și sud-vestice, apoi și în restul teritoriului. Vor fi averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp și izolat 40 l/mp.

ȘTIRI