Au fost acordate premiile fazei zonale în cadrul Concursului național de creație plastică „Penelul Fermecat”Educație

Au fost acordate premiile fazei zonale în cadrul Concursului național de creație plastică „Penelul Fermecat”

       Accesări: 782

Sala „Pictor Aurel Băeșu” a găzduit vernisajul expoziției “Iisus prin ochi de copil”. Aceasta este tema ediției din acest an (a XI-a) a Concursului Național de Creație Plastică pentru Preșcolari “Penelul Fermecat”. Aici s-a desfășurat astăzi etapa zonală din cadrul competiției.

În concurs s-au înscris peste 170 de copii de la grădinițele din Fălticeni, din localitățile arondate, de la Grădinița Specială și Centrul de zi “Sfânta Tereza”.

Calitatea lucrărilor a fost jurizată de o echipă condusă de artistul plastic fălticenean Gabrel Baban.

Un număr de 46 de copii au obținut Premiul I, lucrările lor urmând să fie promovate la faza județeană. În cadrul concursului s-au mai acordat 55 de premii II, 50 de premii III și 21 de mențiuni.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

“Desenele copiilor sunt foarte frumoase, chiar dacă tema din acest an a fost un pic mai dificilă. Concursul este organizat de Inspectoratul Școlar al județului Suceava prin inițiativa doamnei inspector Daniela Răileanu și are ca scop identificarea copiilor cu aptitudini artistice și valorificarea potențialului creativ al acestora.” a declarat coordonatoarea concursului, profesor Adriana Samson. ”Aprecierea lucrărilor s-a făcut în funcție de tehnicile de lucru, exprimarea liberă a gândurilor, sentimentele puse în compozițiile realizate. Ca și criterii de departajare au fost: realizarea echilibrului compozițional, utilizarea elementelor de limbaj plastic, tehnica folosită, capacitatea copilului de a transmite un mesaj, intervenția adultului în lucrările copilului. Copiii s-au dovedit a fi foarte talentați și pot să se exprime într-un mod foarte original, prin desen, prin pictură, și  prin modelaj în plastelină și lut, o nouă secțiune introdusă din acest an în concurs.”

La vernisaj au fost prezenţi o parte a copiilor premiați, cadre didactice, părinți, reprezentanți ai administrației publice locale.

Lucrările copiilor au fost apreciate și în mesajele transmise de invitați, viceprimarul Constantin Bulaicon și profesor Costică Parfenie, directorul Școlii Gimnaziale “Ion Irimescu”.

ȘTIRI