Au demarat lucrările pentru modernizarea celor opt străzi din Fălticeni. Investiții de 6 milioane de leiActualitate

Au demarat lucrările pentru modernizarea celor opt străzi din Fălticeni. Investiții de 6 milioane de lei

       Accesări: 1647

Investițiile în infrastructura municipală continuă. Un nou proiect destinat modernizării drumurilor publice este în desfășurare la Fălticeni, fondurile alocate fiind cifrate la aproximativ 6 milioane de lei. Activitățile de șantier au fost deschise de câteva zile, după ce la debutul lunii martie primarul Cătălin Coman a dat ordinul de începere al lucrărilor.

Un număr de opt străzi vor fi reabilitate integral în următoarele 24 de luni.

Lucrările din proiect se desfășoară strada 1 Mai și vor continua cu strada Nicolae Beldiceanu, de la Biserica Sfântul Ilie spre Piața Agroalimentară, Poliție și Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu”.

„Luni, 8 aprilie, au debutat, efectiv, lucrările din acest proiect. Am început cu strada 1 Mai. După ce am dat ordinul de începere al lucrărilor, prestatorul și-a făcut organizarea de șantier, lucrurile normale și specifice unui proiect de asemenea amploare.”, ne-a declarat primarul Coman. „Vorbim de un proiect de aproximativ 7 milioane de lei, fonduri asigurate de Guvernul României, prin PNDL (Programul Național de Dezvoltare Locală).”

Contractul pentru modernizarea infrastructurii include străzile Nicolae Beldiceanu, Cuza Vodă, Anton Holban, Pietrari, Ştefan cel Mare, Ion Dragoslav, 1 Mai și Ana Ipătescu, tronsonul de la Piața Mihail Sadoveanu spre Supermarket Simos, Centrul Medical Alma Clinic și până la gangul ce duce spre zona centrală.

Potrivit graficului de lucrări, bordurile vor fi înlocuite, trotuarele vor fi amenajate cu pavele, iar carosabilul va primi două straturi de asfalt.

În proiect mai sunt prevăzute realizarea de marcaje rutiere și amplasarea de noi indicatoare.

Canalele de scurgere pentru apa pluvială și cele pentru canalizare vor fi ridicate la nivelul carosabilului, iar la anumite intersecții vor fi amenajate noi treceri de pietoni.

Vor fi reabilitați 7 kilometri de carosabil, plus încă 7 kilometri de trotuare.

„Sunt lucrări ample la partea de infrastructură. Am reușit să atragem fondurile necesare și să trecem cu bine de etapa licitațiilor. Meritul aparține unei echipe de oameni ai Primăriei Fălticeni, bine pregătiți, profesioniști.”, afirmă edilul municipalității fălticenene. „Cu acest proiect vom pune la punct drumuri publice pe care nu s-a intervenit de foarte mult timp. Sunt convins că Autotehnorom va termina și preda la timp străzile modernizate.”

Primarul Cătălin Coman mai spune că acesta este cel amplu proiect pentru Fălticeni ce vizează modernizarea infrastructurii municipale.

Pe lângă covorul asfaltic, partea carosabilă va fi prevăzută cu noi rigole pentru apa pluvială.

Lucrările sunt efectuate de firma suceveană Autotehonorom. Termenul de execuție este de 24 de luni, respectiv aprilie 2021.

Străzile cuprinse în proiectul de investiții nu au mai fost asfaltate integral în ultimii 30 de ani.

ȘTIRI