Atmosferă de zile mari la „Hora de la Baia”: 1.000 de persoane au asistat la evenimentul folcloricRural

Atmosferă de zile mari la „Hora de la Baia”: 1.000 de persoane au asistat la evenimentul folcloric

       Accesări: 578

Voie bună, cântec și tradiție într-un eveniment cu rezonanță aparte. „Hora de la Baia” este manifestarea care promovează folclorul autentic și portul popular, și deopotrivă pune în valoare frumusețea cântecului românesc. An de an tot mai mulți spectatori vin aici pentru a se întâlni cu artiști renumiți.

Într-o atmosferă de zile mari, la ediția de anul acesta au asistat 1.000 de persoane, localnici dar și oameni veniți din alte localități la evenimentul din prima capitală a Moldovei.

Oficialitățile s-au numărat senatorul Ioan Stan, deputatul Alexandru Băișanu, primarul Cătălin Coman și primarii comunelor Boroaia, Cornu Luncii, Dolhești, Drăgușeni și Vadu Moldovei.

Evenimentul a fost deschis la orele amiezii cu parada portului popular, în care zeci de copii și tineri au etalat frumoasele costume populare.

Programul propriu-zis a început cu sceneta „Pupăza din tei” intepretată de copiii Școlii Gimnaziale Bogata.

Interpreți unul și unul au încântat publicul spectator, localnici, dar și oaspeți din Bogdănești, Mălini, Fântâna Mare, Cornu Luncii, Fălticeni și alte localități care iubesc folclorul.

Pe scena evenimentului „Hora de la Baia” s-au perindat artiști renumiți care au dat valoare manifestării ajunse la cea de-a șasea ediție.

„Baia este prin excelență un loc al tradițiilor străbune, al tradițiilor autentice. Evenimentul „Hora de la Baia” pune în valoare frumusețea cântecului românesc, dar și al portului popular. La ediția de față am fost onorați de prezența unor artiști foarte apreciați. Aș adăuga aici și spectacolul deosebit pe care ni l-a oferit Ansamblul Artistic Ciprian Porumbescu din Suceava.”, ne-a declarat primarul Maria Tomescu. „Prin astfel de evenimente subliniem dorința noastră de a promova și duce mai departe folclorul românesc, de a încuraja tinerele talente locale și de a arăta cât de frumoasă este Hora de la Baia. Vreau să le mulțumesc colegilor mei din Primărie și membrilor Consiliului Local Baia pentru implicare, pentru ca evenimentul să fie unul la înălțime.”

Invitații evenimentului au fost unul și unul.

Cap de afiș al manifestării a fost Ansamblul Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu” din Suceava cu un spectacol de două ore în care interpreți apreciați, precum Sorin Filip și Andreea Chisăliță, au încântat publicul cu melodiile interpretate. Au urmat instrumentiști renumiți, dar și alți soliști cunoscuți ai ansamblului care au oferit un program complet.

Un moment aparte al evenimentului l-a marcat Ovidiu Homorodean, tânărul solistul din Hunedoara, care a îmbinat melodiile populare cu cântecele patriotice.

Preferatul publicului a fost îndrăgistul solist Grigore Gherman. El i-a invitat pe săteni, dar și pe oaseții acestora să încingă hora alături de el.

Voia bună și antrenul au continuat și în recitalul talentatei soliste Andra Matei. Programul muzical a fost încheiat de formația Portativ din Fălticeni cu o suită de cântece populare moldovenești.

Prin artiștii de valoare prezenți și publicul numeros, evenimentul „Hora de la Baia” a fost un succes.

În centrul atenției artiștilor au fost domnii și doamnele care poartă numele sfinților Constantin și Elena, sărbătoriții zilei de 21 mai.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI