Atmosfera Festivalului Internațional de Teatru pentru Tineret „Grigore Vasiliu Birlic” în 15 imaginiLocal

Atmosfera Festivalului Internațional de Teatru pentru Tineret „Grigore Vasiliu Birlic” în 15 imagini

       Accesări: 586

Ediția a 8-a a Festivalului Internațional de Teatru pentru Tineret „Grigore Vasiliu Birlic”, desfășurat la Fălticeni, și-a tras cortinele pentru ultima dată în acest an, dar nu înainte de a-i premia pe tinerii artiști ce au urcat pe scena Centrului Cultural „Gr. V. Birlic” de-a lungul celor 7 zile de festival. Evenimentul s-a desfășurat în alte două locații precum Sala „Draga Olteanu Matei”și Sala de expoziție „Aurel Băeșu”. (foto 1)

De-a lungul acestor zile a evenimentul cultural organizat de Asociația Fălticeni Cultural, locuitorii din Fălticeni, de la cei mai mari până la cei mai mici au avut ocazia de a se bucura de spectacole de teatru, proiecții de filme, expoziții, lansări de cărți cât și recitaluri de muzică jazz și unul susținut de către soliștii Operei Naționale din Iași.  (foto 2)

11 echipe de teatru din întreaga țară cât și din străinătate au fost selectate pentru a juca pe scena Centrului Cultural „Gr. V. Birlic” din Fălticeni. Printre acestea s-au numărat trupa „Phantasia” din Craiova, trupa „Șapte” din Craiova, „InVers” din Chișinău, „Teen Act” din Piatra Neamț, „Difainii” din Iași, „Luminătorul” din Focșani, „Gong cARTe” din Râmnicu Sărat, „Masquerade” din Caransebeș, „Victoria Art”, „Cuibul Artiștilor Junior” din București și trupa „Protha” din Panciu.  (foto 3)

A 5-a zi a festivalului a început la Centrul Cultural „Gr. V. Birlic”, unde trupele de teatru au avut ultima ocazie de a-și etala talentul înainte ca Decernarea Premiilor Festivalului „Birlic” să înceapă. Trupa „Luminătorul” din Focșani a fost printre cele ce au urcat pe scenă în acestă zi a evenimentului.  (foto 4)

Trupa „Luminatorul” ce a pus în scenă piesa „Nota zero la purtare” i-a făcut pe spectatorii prezenți să-și aducă aminte cu drag și nostalgie de zilele de liceu.  (foto 5)

Pe lângă concursul de interpretări dedicat trupelor de teatru, tinerii artiști au mai putut participa și la concursul de recitare de poezii și monologuri.  (foto 6)

Festivalul a avut onoarea să aibă ca invitați personalități ale scenei românești precum: Cezara Dafinescu, Magda Catone, Brândușa Novac, Ovidiu Cucea, Radu Nichifor, Lorette Enache și Mihaela Acatrinei.  (foto 7)

Spectatorii din Fălticeni privind piesa de teatru „Jocul de-a vacanța” pusă în scenă în premieră de către Teatrul Birlic Fălticeni.  (foto 8)

Trupa de teatru Birlic interpretând piesa ”Jocul de-a vacanța”. Scrisă în 1936 de către Mihail Sebastian, piesa „Jocul de-a vacanța” este o comedie în trei acte ce gravitează în jurul așa numitei „Pensiuni Weber”, unde personajele se rup de realitate încercând să uite de lumea reală.  (foto 9)

„Domnul Bogoiu” (Andrei Natu) împărtășindu-i „Domnișoarei Corina” (Denisa Hreamătă) faptul că acesta călătorește pe mare „Tot timpul. O iau prin Mediterana, dau în Atlantic, trec în Pacific. Numa-n Oceanul Înghețat de Nord n-am fost încă.”  (foto 10)

„Jocul de-a vacanța” este o „comedie romantică”, a menționat regizorul piesei Andrei Ciobanu.  (foto 11)

Trupa de teatru Birlic ovaționată de către spectatori la sfârșitul piesei.  (foto 12)

La Gala decernării Premiilor Festivalului „Birlic”, spectatorii au avut ocazia de a-i asculta pe soliștii Operei Naționale din Iași: Cristina Grigoraș (soprană), Andrei Fermeșanu (tenor) și Adina Alupei (pian).  (foto 13)

Tot pe scena Centrului Cultural „Gr. V. Birlic” a urcat Ciprian Andrei Gagiu cu Jazz pe înțelesul tuturor.  (foto 14)

În cea de-a 5-a zi a festivalului și cea mai „importantă zi pentru tinerii artiști”, a menționat Andrei Ciobanu la începutul Decernării Premiilor Festivalului „Birlic”, trupele de teatru au fost răsplătite pentru stăruința de care au dat dovadă în cadrul festivalului. Marele premiu a fost înmânat de către Liviu Mihăilă, președintele Asociației Fălticeni Cultural, Andrei Ciobanu, actor la Ateneul din Iași alături de juriul profesionist cât și cel al tinerilor, trupei „Difainii” din Iași cu piesa „Five o clock”.  (foto 15)

ȘTIRI