Atletul fălticenean Dorin Bujoreanu va participa duminică la Maratonul Internațional de la Cluj-NapocaSport

Atletul fălticenean Dorin Bujoreanu va participa duminică la Maratonul Internațional de la Cluj-Napoca

Este pregătit să ia startul într-o nouă competiție de anvergură. Atletul fălticenean Dorin Bujoreanu va participa duminică la Maratonul Internațional de la Cluj-Napoca, întrecere ce are ca sponsor principal compania Wizz Air. Cea mai importantă întrecere de atletism din Transilvania include probele de maraton, semimaraton, maraton ştafetă, cros de 10 km, cursa copiilor și Crosul BT.

Anul aceasta s-au înscris peste 6.000 de concurenţi din 33 de ţări sunt asteptaţi la start la probele de maraton, semimaraton, maraton ştafetă, cros de 10 km, cursa copiilor şi Crosul BT, duminică, 9 aprilie, la Cluj-Napoca.

Maratonistul Dorin Bujoreanu va reprezenta municipiul Fălticeni și va participa la proba de cros, ce se desfășoară pe distanța de 10,5 kilometri.

Sportivul de 26 de ani este la cea de a doua participare în cadrul competiției internaționale. Prezența lui este motivată de un scop nobil, dar și pentru propriul palmares.

„Particip la acest maraton pentru a reprezenta cu succes Fălticeniul și judetul Suceava, cât și pentru a-i ajuta copii nevoiași. O parte din fondul de înscriere și premii le voi dona unei fundații.”, ne-a declarat sportivul fălticenean. „Plec cu gândul de a scoate un timp excelent și să îi fac mândri pe susținători. Sper să pot înregistra un timp mult mai bun decât cel anterior.”

Altetul din Fălticeni a mai participat la Maratonul Internațional de la Cluj-Napoca în urmă cu trei ani.

Atunci el s-a clasat între primii 50 din cei 1.500 de competitori în cursa de semimaraton. Doar 1.200 de sportivi au reușit să încheie proba în baremul de timp stabilit de organizatori.

Anul acesta sportivul de 26 de ani va concura în proba de cros.

Dorin Bujoreanu descrie traseul de 10,5 de kilometri drept unul ușor din punct de vedere fizic, dar dificil la nivel psihic.

La aceeași competiție participă un alt tânăr din Fălticeni. Aflat la prima prezență, Bogdan Perju, în vârstă de 21 de ani, elevul mult mai experimentatului Dorin Bujoreanu, va alerga tot în cursa de cros unde speră să aibă un rezultat cât mai onorabil.

Startul întrecerii se va da pe pista stadionului de fotbal Arena Cluj. Maratoniștii au la dispoziție două ore pentru parcurgerea traseului desfășurat pe principalele artere ale orașului.

Cursa de alergare pentru proba de cros va începe la ora 10.50.

 

Facebook Comments

ȘTIRI