Atleții din Fălticeni au alergat pentru viață la Maratonul Cetății SuceavaSport

Atleții din Fălticeni au alergat pentru viață la Maratonul Cetății Suceava

       Accesări: 737

Sâmbătă, 21 septembrie 2019, organizația Salvați Copiii – Filiala Suceava a organizat a treia ediție a Maratonului Cetății Suceava.

Peste 560 de persoane au participanți la cursele de semimaraton (22 km), cros (11 km), cursa populară (4 km), cursa familiei și cursa copiilor, sub deviza   ”Alerg pentru viață!”.

Între participanți s-au numărat și atleți din Fălticeni.

Findanis Alin,  Cojocaru Daniela, Vacariu Ovidiu, Doroftei Radu, Macovei Flavius și Ungureanu Adrian au concurat în probele de alergare.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Daniela s-a clasat pe primul loc în proba populară de 4 km, iar Ovidiu a fost primul la cros (11 km), dar și ceilalți alergători s-au bucurat de o zi superbă.

“Din punct de vedere organizatoric lucrurile au stat mai bine decât anul. Bucuria de a ne întâlni într-un cadru pitoresc, încărcat de istorie, și de a alerga pentru a susține inițiativa organizației Salvați Copiii, ne-a făcut să participăm și noi, fălticenenii, la această întrunire.

Cu speranța că am contribuit puțin, cu modestele noastre posibilități financiare, la o viață mai bună pentru copiii nou-născuți, năzuim să revenim și la anul la poalele Cetății Sucevei”, ne-a informat profesorul Alin Findanis.

Competiția s-a născut din dorința unui grup de alergători din vechea Cetate de a sprijini campania organizației Salvați Copiii: „Fiecare copil contează!”.

Campania are ca țintă dotarea maternităților din judetele tarii cu echipamente profesionale de sustinere a vietii copiilor nascuti prematur. 

Valoarea totală netă a sponsorizărilor și donațiilor făcute de participanții la această ediție este de 31.348 lei, iar valoarea sponsorizărilor în bunuri și servicii este de 12.667 lei.

Până în prezent, Salvați Copiii a dotat maternitățile din Suceava, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Rădăuți, Gura Humorului, Fălticeni și un cabinet medical din Pătrăuți iar anul acesta a revenit în Câmpulung Moldovenesc și Fălticeni și a dotat un cabinet medic de familie în Dolhești.

ȘTIRI