Atenţie se fură bicicletele: Polițiștii vin cu recomandăriLocal

Atenţie se fură bicicletele: Polițiștii vin cu recomandări

       Accesări: 152

Poliţiştii suceveni recomandă atenţie la modul de asigurare a bicicletelor după ce în ultimul week-end au fost consemnate două infracţiuni de furt a unor biciclete.

„Odată cu apropierea sezonului cald, cetăţenii vor utiliza mai des bicicletele ca mijloc de transport sau doar pentru activităţi de recreere. Pe lângă aspectele benefice, utilizarea bicicletelor presupune şi anumite atitudini comportamentale cu componentă preventivă care trebuie adoptate”, precizează Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Suceava într-un comunicat de presă.

Cei care merg pe bicicletă trebuie să respecte legislaţia rutieră şi să ia toate măsurile necesare pentru a nu fi implicaţi în evenimente rutier.

Un alt lucru care trebuie însă avut în vedere este şi modul de asigurare a bicicletelor, cetăţenii trebuind să respecte câteva reguli minime pentru a nu deveni victimele unor infracţiuni de furt.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Bicicletele trebuie să fie depozitate doar în spaţii închise şi asigurate cu sisteme de siguranţă. Nu lăsaţi bicicletele nesupravegheate în parcuri sau în afara magazinelor, pentru că, prin natura lor, reprezintă o ţintă uşoară pentru hoţi care îşi pot asigura imediat scăparea, deplasându-se chiar cu obiectul infracţiunii – respectiv bicicleta în cauză.

Asiguraţi blocarea roţilor cu lanţuri speciale şi alte sisteme de siguranţă. Nu depozitaţi bicicletele în zone neiluminate, în scări de bloc, mai ales dacă nu sunt prevăzute cu interfon. Păstraţi documentele de achiziţie şi alte date de identificare a bicicletelor.

ȘTIRI