Atenţie la înşelăciunile prin comercializarea  maşinilor de cusut!Rural

Atenţie la înşelăciunile prin comercializarea maşinilor de cusut!

       Accesări: 56

În ultimele zile în mai multe locaţii de pe raza municipiului Suceava care asigură vizibilitate au fost afişate anunţuri prin care se oferă sume mari de bani pentru achiziţionarea unor maşini de cusut, diferite mărci.

„Atragem atenţia cetăţenilor să manifeste responsabilitate şi să nu depună în diverse conturi sume de bani pentru efectuarea unor plăţi. De asemenea, le recomandăm să nu dea curs unor astfel de solicitări, putând cădea victime ale unor infracţiuni de înşelăciune”, se arată într-un comunicat de presă emis astăzi de IPJ Suceava.

Un alt tip de înşelăciune îl reprezintă vânzarea diferitelor obiecte de uz casnic direct la domiciliu. Aceste obiecte, reprezentând diverse tigăi, covoare, perdele, etc., sunt doar pretexte folosite de persoane necunoscute pentru a intra în locuinţa cumpărătorului, iar în momente de neatenţie sustrag chiar şi bunuri din casă.

„De aceea recomandăm cetăţenilor să nu dea curs unor astfel de oferte care de cele mai multe ori sunt la preţuri foarte mari şi calitate mică. Nu lăsaţi să intre în locuinţa dumneavoastră persoane necunoscute, ce se recomandă a fi de la diverse firme de publicitate, de la societăţile de gaz, energie electrică fără a vă prezenta documente avizate ce le fac identificabile. Tuturor celor care au de făcut diverse reparaţii în gospodărie, le recomandăm să angajeze firme autorizate şi să nu se încreadă în preţul mic oferit de aceste persoane. În cazul în care aveţi suspiciuni cu privire la faptul că sunteţi înşelaţi apelaţi la numărul unic de urgenţă 112 sau sesizaţi cea mai apropiată unitate de poliţie!”, precizează IPJ Suceava.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

ȘTIRI