Atelierul de creaţie „Flori de măr la Antileşti”Cultură

Atelierul de creaţie „Flori de măr la Antileşti”

       Accesări: 413

flori_de_mar_antilesti_2A doua ediţie a atelierului de creaţie „Flori de măr” s-a desfăşurat la sfârşitul săptămânii într-o locaţie din suburbia Antileşti.

Iniţiatorul acestui eveniment, inedit în peisajul fălticenean, este pictorul Mihail Gavril. Artistul plastic ne-a mărturisit că proiectul gestionat de Asociaţia Culturală „Mihail Gavril” este abia la început, dar se doreşte dezvoltarea lui în viitorul apropiat pentru iubitorii picturii, graficii, sculpturii, poeziei şi muzicii.

În cadrul atelierului şi-au dat întâlnire pictori din judeţele Neamţ, Iaşi, Suceava, „Grupul 4+1” (Mihail Gavril, Niculai Moroşan, Dumitru Bostan, Mihail Voicu, Ovidiu Buzec) şi invitaţi din Germania (Emil Ciocoiu şi Viorel Chirea).

Tema întâlnirii a fost, bineînţeles, mărul, iar livezile de meri, înfloriţi în această perioadă, cu siguranţă i-au inpirat pe artişti. Lucrările care vor fi realizate după întâlnirea de la Antileşti vor face obiectul unor viitoare expoziţii.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

mihail-gavrilPictorul Mihail Gavril s-a născut în noiembrie 1961, în Fălticeni. Este absolvent al: Şcolii de Muzică şi Arte Plastice din Suceava, a Liceului de Artă „Octav Băncilă” din Iaşi, Academiei de Arte „Luceafărul” , şi al Facultăţii de Arte Decorative şi Design Bucureşti.

Începând cu 1981 a organizat expoziţii personale şi participat la numeroase expoziţii colective şi de grup, în ţară şi în străinătate. O parte dintre lucrările sale se află în colecţii pearticulare din ţară şi străinătate: Anglia, Bulgaria, Elveţia, Franţa, Germania, Grecia, New-York, Italia, Japonia, Slovacia, Polonia, Suedia, Spania, Ungaria, Belgia.

Dedicat artei, Mihail Gavril îşi împarte timpul între Bucureşti Fălticeni, rămânând ataşat proiectului său de a realiza o galerie permanentă la Antileşti, un loc în care artiştii să găsească inspiraţia.

Alex S.

Galerie foto – Alex Săvescu:

ȘTIRI