- Cronica de Fălticeni - https://www.cronicadefalticeni.ro -

Ateliere de pictat și de încondeiat ouă la Muzeul de Artă „Ion Irimescu” din Fălticeni

În cadrul Programului „Tinere talente”, Muzeul de Artă „Ion Irimescu” a organizat, săptămâna trecută, activități cu elevii din Fălticeni.

Miercuri, 11 aprilie 2018, preșcolarii și școlarii au fost invitați la un atelier de pictură pe ouă, mici și mari.

Distracția a fost pe măsura vremii frumoase și a eforturilor făcute de organizatori astfel încât copiilor să nu le lipsească nimic pentru a se exprima prin pictură.

Pregătirile au început înaintea sărbătorilor pascale. Pictorul Ioan Șoldănescu a pregătit cinci ouă uriașe, pictate pe durata celor aproape 3 ore ale activității.

GALERIE FOTO [1]

Vineri, 13 aprilie 2018, a fost rândul elevilor de liceu să treacă pragul Muzeului de Artă „Ion Irimescu”, pentru o șezătoare în cadrul căreia au învățat cum se încondeiază ouăle în zona Fălticeni, de la două experte din Rădășeni (surorile Măriuța Pășcănuț și Lucica Spinare).

Evenimentul a fost organizat de Muzeul de Artă „Ion Irimescu” în colaborare cu Cercul de folclor „Veșnicia s-a născut la sat”, coordodat de preot profesor Constantin – Bogdan Feștilă,  cu participarea unor elevi de la Colegiul Național „Nicu Gane” – Centrul Cultural Catehetic”Sf. Nicolae” și de la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu”.

Atmosfera șezătorii a fost întreținută de două tinere soliste de folclor: Bianca Andreea Coifan (membră a Grupului Balada din Fălticeni) și Ilinca Stigleț (din zona Gura Humorului).

GALERIE FOTO [2]

Facebook Comments