Ateliere de pictat și de încondeiat ouă la Muzeul de Artă „Ion Irimescu” din FălticeniCronica TV

Ateliere de pictat și de încondeiat ouă la Muzeul de Artă „Ion Irimescu” din Fălticeni

       Accesări: 290

În cadrul Programului „Tinere talente”, Muzeul de Artă „Ion Irimescu” a organizat, săptămâna trecută, activități cu elevii din Fălticeni.

Miercuri, 11 aprilie 2018, preșcolarii și școlarii au fost invitați la un atelier de pictură pe ouă, mici și mari.

Distracția a fost pe măsura vremii frumoase și a eforturilor făcute de organizatori astfel încât copiilor să nu le lipsească nimic pentru a se exprima prin pictură.

Pregătirile au început înaintea sărbătorilor pascale. Pictorul Ioan Șoldănescu a pregătit cinci ouă uriașe, pictate pe durata celor aproape 3 ore ale activității.

GALERIE FOTO

Vineri, 13 aprilie 2018, a fost rândul elevilor de liceu să treacă pragul Muzeului de Artă „Ion Irimescu”, pentru o șezătoare în cadrul căreia au învățat cum se încondeiază ouăle în zona Fălticeni, de la două experte din Rădășeni (surorile Măriuța Pășcănuț și Lucica Spinare).

Evenimentul a fost organizat de Muzeul de Artă „Ion Irimescu” în colaborare cu Cercul de folclor „Veșnicia s-a născut la sat”, coordodat de preot profesor Constantin – Bogdan Feștilă,  cu participarea unor elevi de la Colegiul Național „Nicu Gane” – Centrul Cultural Catehetic”Sf. Nicolae” și de la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu”.

Atmosfera șezătorii a fost întreținută de două tinere soliste de folclor: Bianca Andreea Coifan (membră a Grupului Balada din Fălticeni) și Ilinca Stigleț (din zona Gura Humorului).

GALERIE FOTO

ȘTIRI