Astăzi începe prima sesiune din examenul de BacalaureatEducație

Astăzi începe prima sesiune din examenul de Bacalaureat

       Accesări: 318

Prima sesiune a examenului naţional de Bacalaureat 2016 a debutat luni, 13 iunie, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A). Testarea se va desfăşura pe durata a trei zile (13-15 iunie).

Aproape 600 de absolvenţi din promoţia 2016, dar şi absolvenţi din promoţiile anterioare, susţin Bacalaureatul la cele trei colegii din Fălticeni. la Colegiul „Vasile Lovinescu” susţin Bacalaureatul şi circa 100 de absolvenţi din Dolhasca.

În intervalul 15-17 iunie va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B).

Între 21 şi 24 iunie, se va desfăşura evaluarea competenţelor digitale (proba D). Probele orale se încheie cu evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C), programată între 27 iunie şi 1 iulie.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probele scrise şi nota 5 la fiecare dintre acestea; obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.

Candidaţilor nu le este permisă intrarea în sălile de examen cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare. Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea candidatului, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu.

Probele scrise ale examenului naţional de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2016, încep luni, 4 iulie, cu examenul la Limba şi literatura română (proba E)a).

ȘTIRI