Astăzi începe Festivalul ”Hora Rădășenilor”: Ansamblul Ciprian Porumbescu și Alexandru Recolciuc vin la evenimentRural

Astăzi începe Festivalul ”Hora Rădășenilor”: Ansamblul Ciprian Porumbescu și Alexandru Recolciuc vin la eveniment

       Accesări: 450

hora_radaseni

Începe să devină tradiția locului. Festivalul ”Hora Rădășenilor” are loc și anul acesta, fiind cea mai importantă manifestare artistică desfășurată în comuna vecină Fălticeniului. Pentru ediția 2015 data evenimentului s-a schimbat, dar locul desfășurării este același.

Consătenii sunt invitați astăzi, 30 august, de la ora 13.30, la Cabana Rădășenilor pentru a petrece aproape 8 ore în aer liber, în
compania cu artiștilor de muzică populară.

Programul va fi deschis de un moment festiv dedicat acordării titlului de ”Cetățean de onoare” preotului Petru Irimescu și canotorului Ciprian Tudosă, urmat de înmânarea diplomelor aniversare cuplurilor care împlinesc 50 de ani de căsnicie.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Pe scenă va urca Maria Tanasă alături de membrii Ansamblului folcloric ”Balada”. Ceva mai târziu vor evolua tinerele talente locale printre care Măriuța Andrieș, Patricia Aneculăesei, Dănuț Ciobanu, Iustin Ionaș, Sânziana Lencu și Bertea Valentin.

Programul artistic va fi completat de Ansamblul folcloric Străjerii Dolheștii Mici și grupuri folclorice din Mălini și Câmpulung
Moldovenesc.

Printre invitații de marcă se numără membrii Ansamblului ”Ciprian Porumbescu” ce vor concerta timp de două ore. Evenimentul se va încheia cu un recital Alexandru Recolciuc.

Festivalul ”Hora Rădășenilor” este un eveniment organizat de Primăria Comunei Rădășeni și Consiliul Local Rădășeni.

Rudy Hödl

ȘTIRI