Astăzi încep înscrierile copiilor la grădiniță: 180 de locuri sunt disponibile în unitățile preșcolare FălticeniActualitate

Astăzi încep înscrierile copiilor la grădiniță: 180 de locuri sunt disponibile în unitățile preșcolare Fălticeni

       Accesări: 551

Primăvara deschide porțile grădinițelor. Începând de astăzi, 23 martie, părinții pot să-și înscrie copilul la una din cele două forme de învățământ preșcolar din municipiul Fălticeni. Oferta locală este generoasă, așa că aceștia pot opta între cele cinci grădinițe cu program normal (GPN) și cele trei cu program prelungit (GPP).

Sunt 183 de locuri disponibile la cele 8 unități de învățământ preșcolar din municipiu.

Conform calendarului publicat de Ministerul Educației Naționale, înscrierile pentru anul școlar 2015 – 2016 se fac în perioada 23 martie – 24 aprilie.

Pentru înscriere, părinții trebuie să prezinte, la unitățile de învățământ unde vor studia copiii, un dosar plic sau cu șină care va include câte o copie după certificatul de naștere al copilului și buletinele părinților, dar și o adeverință medicală, din care să rezulte ca elevul este apt din punct de vedere medical pentru desfășurarea activităților școlare.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În funcţie de criteriile validate de Consiliul de Administraţie, dosarele copiilor înscrişi vor fi analizate în perioada 4 – 12 mai, activitate care se va încheia cu afişarea listelor cu copiii înscrişi la grădiniţă.

Pentru a-și putea înscrie copilul la grădinița cu program prelungit, părinții trebuie să știe că există o serie de criterii care trebuie îndeplinite. Astfel, copilul trebuie să aibă vârsta corespunzătoare (3 ani împliniţi la data de 1 septembrie, în limita locurilor disponibile); să aparţină personalului didactic, didactic auxiliar, nedidactic al grădiniţei sau a altor unităţi şcolare, să aibă domiciliul pe raza municipiului Fălticeni şi în zona arondată grădiniţei, în conformitate cu harta circumscripțiilor școlare.

Pentru înscriere este necesară completarea unei cereri tip (de la sediul grădiniței), la care trebuie anexate o serie de documente: certificat de naștere al copilului (original și copie xerox), cartea de identitate a părintelui  sau tutorelui copilului (original și copie xerox), o adeverință de salariat a mamei.

Criteriile care trebuie respectate în cazul în care alegeți o grădiniță cu program normal sunt doar trei: să fie apt medical, să aibă 3 ani împliniți și să aibă domiciliul în zona arondată grădiniţei.

În 24 de ore de la afişarea listelor, părinţii nemulţumiţi vor putea depune contestaţii (14-15 mai), urmând ca listele finale să fie afişate pe 18 mai.

La grădinițele cu program normal din Fălticeni sunt disponibile, pentru următorul an școlar, 86 de locuri. La ”Scufița Roșie”, ”Lizuca”, ”Voinicelul” și ”Alice” sunt câte 20 de locuri, în timp ce la Grădinița nr.5 din Șoldănești sunt doar 6 locuri.

Ceva mai multe locuri se găsesc la grădinițele cu program prelungit. Sunt 97 de locuri repartizate astfel: la Grădinița ”Pinocchio” sunt 37 de locuri, 24 pentru grupa mică și 13 pentru grupa mare, la Grădinița ”Licurici” sunt 35 de locuri, din care 19 la grupa mică și 16 la grupa mare, în timp ce la Grădinița ”Dumbrava Minunată” sunt 25 de locuri, toate pentru grupa mică.

În anul școlar 2014 – 2015, la grădinițele din Fălticeni sunt înscriși 740 de copii, 375 la cele cu program prelungit și 365 la unitățile cu program normal.

ȘTIRI