Astăzi este sărbătorită Ziua PompierilorActualitate

Astăzi este sărbătorită Ziua Pompierilor

       Accesări: 257

Sediile subunităților de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Bucovina” Suceava își deschid astăzi porțile pentru toți cei care doresc să se familiarizeze cu specificul profesiei de salvator, să cunoască aspecte importante legate de activităţile, rolul şi principalele atribuţii ale structurilor de intervenție.

Participanții  vor avea ocazia să vizualizeze tehnica utilizată de pompierii salvatori în misiunile operative și, totodată, să cunoască măsurile și modul de comportare pe care trebuie să le adopte în cazul producerii diverselor situații de urgență. 

De la ora 11:00, va avea loc un ceremonial religios la statuia „Pompierul”, din fața Bisericii Militare din Suceava. Vor fi ținute alocuțiuni, iar Detașamentul de onoare va defila prin fața participanților.

În urmă cu 171 de ani, ziua de 13 septembrie, a fost un moment de referinţă pentru istoria românilor, un reper fundamental în conştiinţa naţională, prin faptele de armă ale pompierilor, sub comanda căpitanului Pavel Zăgănescu.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Pompierii militari au participat activ la toate momentele importante ale istoriei moderne a României.

Bătălia din Dealul Spirii purtată împotriva trupelor contrarevoluţionare otomane a evidenţiat legătura strânsă  între pompieri şi popor.

Animaţi de dragostea de ţară, pompierii au dovedit pe timpul încleştării vitejie, curaj și măiestrie în rezolvarea oportună a situaţiilor critice, capacitate de luptă ridicată şi spirit de sacrificiu în inegala confruntare cu inamicul.

Pompierii reprezintă în zilele noastre speranța de salvare pentru cei aflaţi în pericol.

Ei au un rol esenţial în menţinerea siguranţei publice, în buna gestionare a situaţiilor de urgenţă, dar şi în protejarea mediului înconjurător, chiar dacă, în unele cazuri, plătesc acest tribut chiar cu prețul vieții.

ȘTIRI