Asociaţiile de proprietari au la dispoziţie două luni pentru organizarea adunărilor generaleActualitate

Asociaţiile de proprietari au la dispoziţie două luni pentru organizarea adunărilor generale

       Accesări: 44

Legislaţia care reglementează funcţionarea asociaţiilor de proprietari îi obligă pe cei care le conduc să organizeze adunările generale ale proprietarilor în primul trimestru din an.

În cazul celor 21 de asociaţii de proprietari din Fălticeni, asta însemană că,  până la sfârşitul lunii martie, toate entităţile trebuie să parcurgă paşii prevăzuţi de Legea 230/2007 pentru a se consulta membrii cu privire la ceea ce se va întâmpla în asociaţia de proprietari în cursul acestui an.

Deciziile luate de comun acord cu proprietarii sunt foarte importante pentru constituirea bugetelor de venituri şi cheltuieli. Anul 2015 a început deja cu o creştere a salariului minim pe economie(care ar trebui să se regăsească în cheltuielile administrative), iar o nouă creştere a salariului minim este anunţată din această vară.

Doar aceste majorări generează cheltuieli suplimentare pentru funcţionarea asociaţiilor de proprietari, cheltuieli care obligă asociaţiile să solicite adunărilor generale majorarea contribuţiilor proprietarilor.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Cu toate că au nevoie de mai mulţi bani pentru a putea funcţiona, asociaţiile de proprietari nu se grăbesc să ţină măcar această adunare generală condiţionată prin legislaţie.

Recent, la întâlnirea pe care cei care conduc asociaţiile de proprietari au avut-o cu reprezentanţii Primăriei Fălticeni, s-a atras atenţia asupra faptului că orice bănuţ în plus perceput proprietarilor trebuie să fie acoperit de o hotărâre a adunării generale.

ȘTIRI