Asociația „Superwoman” lansează primul proiect de dezvoltare personală și fizică pentru femeile din FălticeniLocal

Asociația „Superwoman” lansează primul proiect de dezvoltare personală și fizică pentru femeile din Fălticeni

       Accesări: 2482

Vor să ajute și să motiveze femeile care își doresc un stil de viață sănătos. Dorința de schimbare, echilibru, comunicare și atitudine pozitivă sunt câteva dintre principiile pe care Laura Pazari și Anca Grama au pus bazele unei asociații care vine în sprijinul celor care vor să dea și mai mult sens propriilor aspirații. Așa s-a născut „Superwoman”, primul ONG din județul Suceava care își propune să le valorizeze și mai mult pe femei prin programe de dezvoltarea personală și fizică.

Proiectul de debut s-a lansat vineri, la Fălticeni, cu ocazia unui seminar pe teme de nutriție și alimentație corectă.

Întâlnirea s-a desfășurat la Smart Life Coffee, singura cafenea de specialitate din municipiu și din județul Suceava, invitat fiind Florin Ghervan, specialist în nutriție și dietetică.

Au participat doamne, dar și domnișoare interesate de acest subiect tot mai la modă.

„Am avut mari emoții, deoarece este un proiect drag sufletului meu, un proiect la care mă gândesc de aproximativ doi ani. Mă bucur pentru că am reușit, în sfârșit, să organizez primul eveniment oficial și că l-am avut invitat pe Florin Ghervan, nutriționist și dietetician, alături de noi.”, afirmă Laura Pazari, directorul general „Superwoman”. „Pentru mine înseamnă mai mult decât Super Femeie, înseamnă femeie puternică, femeie realizată atât pe plan profesional cât și fizic, înseamnă că eu cred foarte mult în femei, și mai cred că o femeie poate reuși orice. Îi mulțumesc doamnei director adjunct Anca Grama, atât pentru implicare cât și pentru încredere și sunt convinsă că împreună vom face lucruri minunate și vom dezvolta Asociația „Superwoman” la cel mai înalt nivel.”

Timp de două ore, invitatele au aflat în timpul seminarului informații prețioase despre ceea ce formează esența alimentației corecte.

Alimentaţia este, de altfel, după cum sublinia specialistul Florin Ghervan, un indicator al unui stil de viaţă sănătos.

La baza piramidei alimentaţiei se află legumele, fructele, cerealele integrale (orez brun, paste din făină integrală, secară, orez), uleiurile sănătoase. Acestea sunt o bună sursă de energie, de aceea nu trebuie să lipsească din hrana noastră zilnică. În a doua parte a piramidei se află carnea de peşte, de pasăre, ouăle, nucile, seminţele.

În vârful piramidei, sunt alimentele care trebuie consumate mai rar: carnea roşie, untul, cerealele, pâinea şi pastele din făină albă, cartofii, băuturile şi dulciurile pe bază de zahăr.

Nutriţionistul recomandă consumarea alimentelor din toate categoriile de produse, dar în cantităţi mici şi la ore bine stabilite, în funcţie de programul fiecărei persoane. Specialistul Florin Ghervan a explicat că este esențial ca fiecare persoană să nu sară peste cele trei mese pe zi.

În cadrul seminarului s-a vorbit și despre importanța somnului. Orele de odihnă pe timp de noapte au o importanţă majoră pentru sănătatea fiecăruia. Pe termen lung, lipsa odihnei poate duce la apariţia unor boli foarte grave.

Deloc lipsită de importanță este mișcarea. Nu putem vorbi despre sănătate în lipsa mişcării fizice. Orice formă de mișcare este binevenită

Un echilibru între cele trei componente, alimentație, somn și mișcare, pentru evitarea sedentarismului.

În timpul seminarului, participantele au asistat și la o tombolă cu premii.

Prima etapă din proiectul destinat dezvoltării persoanele și fizice pentru femei s-a încheiat cu zâmbete și o atmosferă de bucurie. La următorul seminar, invitat și amfitrion va fi un psiholog.

ȘTIRI