Asigurările RCA s-au scumpit de la 1 noiembrieActualitate

Asigurările RCA s-au scumpit de la 1 noiembrie

       Accesări: 545

Luna noiembrie începe cu scumpiri. Tarifele de referinţă la poliţele RCA au crescut de joi, după cum anunță Autoritatea de Supraveghere Financiară. Proprietarii de automobile vor plăti cu 4% mai mult decât până acum.

Pentru următoarele şase luni, tarifele la poliţele RCA nu vor mai suferi modificări.

Autoritatea de Supraveghere Financiară a dat publicității, lista preţurilor pentru noile poliţe auto în funcţie de şoferi şi capacitatea cilindrică a maşinilor.

Tariful de referinţă mediu pentru persoanele fizice este de 790 de lei, în creştere cu 4% faţă de cel înregistrat anterior, iar pentru persoanele juridice este de 1.660, în scădere cu 5% faţă de cel anterior.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Preţul asigurărilor RCA crește din cauza numărului foarte mare de accidente în care au fost implicaţi şoferii români.

ASF menționează că tarifele de referinţă au fost calculate în funcţie de categoriile de vehicule (autoturisme, autovehicule transport marfă, autovehicule transport persoane etc.), tipul asiguratului (persoană juridică/persoană fizică) și vârsta asiguraților în cazul persoanelor fizice.

În calcul au fost luate și caracteristicile tehnice ale vehiculelor, respectiv capacitatea cilindrică sau puterea, masa maximă autorizată și numărul de locuri.

Modificările tarifelor de referință estimate pentru fiecare segment de risc sunt generate, în principal, de evoluția valorii daunelor în perioadele de referință luate în considerare în cadrul celor două exerciții de calcul.

ȘTIRI