Asfaltarea tronsoanelor de drum Slatina-Găinești și Hârtop-Vulturești va începe săptămâna viitoareRural

Asfaltarea tronsoanelor de drum Slatina-Găinești și Hârtop-Vulturești va începe săptămâna viitoare

       Accesări: 1199

Șoselele dezastruoase din zona Fălticeni vor fi modernizate. Neglijate ani la rând de către autorități, câteva tronsoane din infrastructura rutieră, mai precis pe DJ 209 A și DJ 208 C, au devenit impracticabile. Drumurile între Găinești și Slatina, cât și cel dintre Hârtop și Vulturești arată ca după bombardament pentru că nu au încăput pe lista de investiții.

Din primăvara acestui an situația se va schimba radical.

Cele două tronsoane vor fi asfaltate pentru a se putea circula în condiții bune, normale pentru comunitățile care aspiră la un standard tot mai ridicat de viață.

Lucrările pe aceste două drumuri județene vor începe de săptămâna viitoare. Cel puțin așa declară Gheorghe Flutur, președintele C.J. Suceava, care mai spune că au fost purtate discuții ce firmele prestatoare care își vor aduce personalul și utilajele pentru a începe munca.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Înainte de sărbători a fost asfaltată porțiunea de drum dintre Mălini și Pâraie, urmând ca lucrarea să continue cu turnarea covorului asfaltic spre localitatea Slatina.

Tronsonul Mălini-Slatina-Găinești va fi asfaltat pe o lungime de 12 kilometri. Lucrările sunt executate de firma suceveană Test Prima.

În comuna Slatina se va lucra concomitent și la rețeaua de apă și canalizare, ce va avea 9 kilometri.

Un drum la fel de dezastruos este și Hârtop-Vulturești. La fel ca și la șoseaua Mălini-Slatina-Găinești au trecut trei decenii de la ultima asfaltare. Drumul este înțesat de gropi, iar cele mai deteriorate porțiuni sunt cele care traversează cele două sate, Hârtop și Vulturești, de la un capăt la altul.

În zona șoselei, între localități, sunt, pe anumite porțiuni, alunecări de teren, iar constructorul va face și lucrări de stabilizare de versanți.

Drumul județean Hârtop–Vulturești va fi modernizat pe un tronson de 17 kilometri. Lucrările de asfaltare vor fi realizate de firma botoșăneană Bitconf.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI