Asfalt proaspăt pe drumul național dintre Sasca și BăișeștiRural

Asfalt proaspăt pe drumul național dintre Sasca și Băișești

       Accesări: 642

Infrastructura rutieră din județul Suceava se înnoiește. Mai multe drumuri naționale au fost remediate în ultimele luni, îmbunătățind condițiile de trafic pe tronsoane unde starea carosabilului era precară. Cea mai recentă lucrare s-a desfășurat pe DN 2E între localitățile Sasca și Băișești.

Au fost asfaltați aproximativ 7,5 kilometri de drum național. Lucrările au durat o săptămână și au fost executate de un operator în domeniu din Piatra Neamț, același care s-a ocupat și de sectorul de drum dintre Băișești și Gura Humorului, asfaltat în vară .

DN 2E începe din intersecția de la Spătărești și este șoseaua care face legătura dintre Nordul Moldovei și Transilvania.

Lucrările au fost executate cu fonduri de la CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere).

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Primarul Gheorghe Fron s-a declarat foarte mulțumit de calitatea asfaltării pe tronsonul care traversează trei sate, despre care spune că pe acest drum se circulă ca în palmă.

„Drumul DN 2E trece prin trei localități ale comunei Cornu Luncii și mă bucură faptul că s-au găsit resursele financiare pentru modernizarea acestuia. Investiția era necesară și trebuia făcută numaidecât.”, ne-a declarat primarul Gheorghe Fron. „Sunt foarte mulțumit de calitatea lucrărilor executate pe tronsonul Sasca – Băișești. S-a lucrat repede și cu mult simț de răspundere.”

Calitatea și ritmul lucrărilor au fost verificate personal de Răzvan Cuc, ministrul transporturilor, venit într-o vizită fulger, pe 9 septembrie, efectuată la fața locului.

Următoarea etapă va fi trasarea marcajelor rutiere. Pe drumul proaspăt asfaltat urmează să fie aplicată vopsea cu material bicomponent.

Lucrările nu se încheie aici. Președintele Gheorghe Flutur afirma recent că există o solicitare fermă pentru modernizarea ultimului tronson al drumului DN 2E, ce măsoară aproximativ 10 kilometri.

Porțiunea amintită urmează să fie asfaltată până la interesecția cu drumul DN 2, pe ruta Sasca și Spătărești. Lucrările vor demara cel mai târziu în primăvara anului viitor.

ȘTIRI