Biserica așezământului social-filantropic „Sfântul Apostol Andrei” din Fălticeni și-a serbat protectorul spiritualReligie

Biserica așezământului social-filantropic „Sfântul Apostol Andrei” din Fălticeni și-a serbat protectorul spiritual

       Accesări: 2033

Spirit de sărbătoare în comunitatea locală. Așezământul social-filantropic „Sfântul Apostol Andrei” din municipiul Fălticeni și-a serbat astăzi protectorul spiritual. Biserica, din incinta complexului care adăpostește 24 de bătrâni, s-a dovedit neîncăpătoare la ziua hramului.

Peste 500 de credincioși din mai multe localități au ținut să fie prezenți la sărbătoarea care pecetluiește ciclul sărbătorilor din luna lui brumar. Printre aceștia s-au aflat și câțiva din septuagenarii așezământului, un colț de rai aflat în apropierea Șomuzului.

Ziua de 30 noiembrie, în care se face pomenirea Sfântului Apostol Andrei, cel Întâi Chemat, Ocrotitorul României, este un nou motiv de înălțare duhovnicească și de bucurie, după cum afirmă preotul Gheorghe Lungu, păstorul parohiei și așezământului social-filantropic.

„Am avut slujbe frumoase aseară și astăzi. L-am prăznuit pe Apostolul Andrei așa cum se cuvine pe ocrotitorul parohiei noastre.”, ne-a spus preotul Lungu. „Iată că am avut  la această sărbătoare vreme însorită și numeroși oameni care au vrut să ne fie alături. Bucuria noastră a fost și bucuria bătrânilor din așezământ care se află sub ocrotirea Sfântului Apostol Andrei”.

Slujbele de seară și Sfânta Liturghie au fost oficiate în sobor. Preoți din mai multe parohii au slujit ieri seară, la Vecernie, alături de Î.P.S Pimen. Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a fost întâmpinat cu bucurie de preotul paroh și de creștinii veniți în număr mare.

Astăzi, la Sfânta Liturghie, când s-a citit și acatistul Sfântului Apostol Andrei, ceremonialul religios l-a avut ca protos pe părintele Petru Irimescu.

La hramul bisericii au fost invitați să participe și reprezentanți ai administrației locale, primarul Cătălin Coman, viceprimarul Constantin Bulaicon, și șeful Poliției Locale, Paul Buhlea.

Preotul Gheorghe Lungu le-a mulțumit ostenitorilor care și-au îndreptat pașii spre sfântul lăcaș, îndemnându-i să urmeze credinței și faptelor Sfântului Apostol Andrei.

După Sfânta Liturghie, creștinii au fost invitați să guste din bucatele pregătite la agapa frățească.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI