Artistul plastic Radu Bercea va  primi titlul de „Cetățean de Onoare” al municipiului FălticeniLocal

Artistul plastic Radu Bercea va primi titlul de „Cetățean de Onoare” al municipiului Fălticeni

       Accesări: 203

Prima zi din cadrul manifestării „Tărgul Mărului”, 19-20 octombrie 2019, va debuta cu o ședință festivă a Consiliului Local Fălticeni.

Întâlnirea deliberativului va avea loc în Galeriile Muzeului de Artă „Ion Irimescu”, sâmbătă, de la ora 09.30, și este prilejuită de acordarea titlului de „Cetățean de Onoare” al municipiului Fălticeni artistului plastic humorean Radu Bercea.

Cu acest prilej, Radu Bercea va vernisa o nouă expoziție personală, dedicată de această memoriei maestrului Ion Irimescu.

În vârstă de 80 de ani, Radu Bercea s-a născut pe data de 29 august 1939, în Ciucurul Mare, Cernăuți, ulterior familia s-a mutat la Gura Humorului.

În 1959, când era elev al Școlii de arte plastice din Iași, anul 3, cel mai probabil după ce un coleg l-a denunț la securitate, a fost condamnat la 20 de ani de muncă silnică, pentru atitudini ostile față de Partidul Comunist Român.

Până în 1964, când a fost grațiat prin decret, a cunoscut ororile ideologiei comuniste reprezive, în lagărele de muncă: Luciu-Giurgeni, Cireşu, Grădina, Strâmba, Salcia, Stoeneşti, Măraşu, Vaca, la „Saivane”, bacul „Gironde”..

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI