Artificii confiscate de polițiști în Piața Agroalimentară din FălticeniLocal

Artificii confiscate de polițiști în Piața Agroalimentară din Fălticeni

       Accesări: 717

Flagrant realizat de Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul I.P.J. Suceava, în Piața Agroalimentară din municipiul Fălticeni.

Polițiștii au surprins un localnic, în vârstă de 29 de ani, în timp ce oferea spre vânzare, fără a deține autorizaţiile prevăzute de lege, 24 de baterii  tip artificii, de diferite mărci și gramaje.

Potrivit IPJ Suceava, în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”.

Articolele pirotehnice, în valoare de aproximativ 5.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării  cercetărilor.

De la începutul sezonului rece, polițiștii suceveni au confiscat, în cadrul acțiunilor desfășurate, peste 2 tone de materiale pirotehnice deținute sau comercializate ilicit.

Multe dintre obiectele pirotehnice mici pot fi considerate foarte periculoase, îi pot răni sau chiar lăsa invalizi pe cei care le folosesc.

Astfel de accidente au loc în fiecare an, în special în perioada sărbătorilor de iarnă.

Persoanele fizice nu au voie să cumpere și să folosească decât materiale pirotehnice din categoria F1.

Este vorba despre articole pirotehnice de divertisment care prezintă un risc foarte scăzut şi un nivel de zgomot neglijabil şi care sunt destinate utilizării în spaţii restrânse, inclusiv articolele pirotehnice de divertisment destinate utilizării în interiorul clădirilor cu destinaţia de locuinţă si nu trebuie să cuprindă petarde, baterii de petarde, petarde luminoase şi baterii de petarde luminoase. Pocnitorile din categoria F1 nu trebuie să conţină mai mult de 2,5 mg de fulminat de argint.

În ciuda recomandărilor polițiștilor în fiecare an aduți dar în special copii cad victime ale uzului neutorizat de materiale pirotechnice, multe dintre ele cumpărate chiar de către părinți sau cu acordul acestora.

Fotografie din arhivă, cu rol ilustrativ

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI