Armonia Fălticeni se pregătește pentru cel mai puternic sezon în Liga ISport

Armonia Fălticeni se pregătește pentru cel mai puternic sezon în Liga I

       Accesări: 59

magura bacau - armonia falticeni

Magura Bacau – Armonia Falticeni

Ediția 2015/2016 a Ligii I în fotbalul feminin din România va debuta pe data de 27 septembrie 2015. Decalararea startului noului sezon este motivată și de numărul mare al echipelor care s-au afiliat Comisiei de fotbal feminin din cadrul FRF.

Încă de pe acum se anunță un campionat mult mai puternic, cu un număr mult mai mare de jocuri ceea ce implică și cheltuieli consistente pentru cluburile sportive.

Din Seria EST a Ligii I, vor face parte 10 echipe: Armonia Fălticeni, CSM Pașcani, Măgura Bacău, Viitorul Buzău, Selena Constanța, Universitatea Alexandria, CSS Tîrgoviște, Viitorul Reghin, Universitatea Galați, Transilvania Brașov.

Programarea jocurilor va fi stabilită la începutul lunii septembrie. Campionatul se va juca în sistemul tur-retur (18 etape), iar la final ultima clasată va retrograda în al treilea eșalon. Liga a II-a apare în pemieră din acest sezon, competiție din care vor promova două echipe. Fălticeniul va avea două echipe înscrise și în Liga a II-a: Armonia II Fălticeni și Colegiul Național „Nicu Gane”.

Imprumutul Promotional de Sarbatori
csm pascani-armonia

CSM Pascani – Armonia Falticeni

Armonia Fălticeni se află în fața celui de-al treilea sezon în fotbalul feminin românesc, fiind considerată una din echipele experimentate. Este și motivul pentru care echipa din Fălticeni este invitată să participe la meciuri de pregătire atât de echipe aflate la început de drum cât și de echipe experimentate (în condițiile în care în fotbalul feminin este greu să găsești echipe disponibile pentru meciuri amicale).

În ultima săptămână, în programul de pregătire al Armoniei s-au aflat două deplasări, la Pașcani și Onești, pentru partide amicale în compania unor viitoare adversare. La Pașcani, Armonia s-a impus cu 7-2, iar la Onești, în cadrul programului „Fotbal si Feminitate a la Bacau”, susținut de Consiliul Județean Bacău, fălticenencele s-au impus cu 8-2 în fața echipei FC Măgura Bacău (antrenată de Vasile Jercălău, fostul mare jucător al Bacăului).

Și în această săptămână, fetele pregătite de Marcel Irimie și Lucian Hreamătă vor avea parte de un program de pregătire încărcat: trei meciuri amicale cu Heniu Prundu Bârgăului, echipă din Superliga Națională. Marți, 25 august, Armonia se va deplasa la Prundu Bârgăului, urmând ca bistrițencele să fie prezente la Fălticeni sâmbătă și duminică.

„Avem un lot tânăr cu care încercăm să facem o figură frumoasă în noul sezon. Omogenitatea este importantă pentru că aceste fete au foarte multe jocuri împreună, ceea ce sper să ne ajute în campionat. Singura noutate din lot este Viorica Scheul, din Rădăuți, un fundaș dreapta care s-a integrat în echipă. Ne bucurăm în continuare de susținerea conducerii clubului, de susținerea administrației locale, și sperăm să convingem și alți iubitori ai sportului să ni se alăture pentru promovarea fotbalului feminin la Fălticeni”, ne-a informat antrenorul Marcel Irimie.

Alex S.

ȘTIRI