Argumente pro-referendum ale deputatului Rădulescu: PSD are obligația să asigure existența și perpetuarea poporului românActualitate

Argumente pro-referendum ale deputatului Rădulescu: PSD are obligația să asigure existența și perpetuarea poporului român

Sâmbătă și duminică românii sunt chemați la referendum. Un subiect amplu dezbătut în ultimele zile și săptămâni, cu argumente pro și contra. Rezumat la ideea votului pentru familia tradițională, consultarea publică prin scrutin este modul prin care social-democrații susțin redefinirea căsătoriei ca uniune liber consimțită între un bărbat și o femeie.

Deputatul Alexandru Rădulescu consideră că săptămâna acesta se va încheia printr-un moment extrem de important pentru poporul român, moment în care acesta este chemat să decidă, printr-un referendum, modificarea Constituției României, în sensul redefinirii căsătoriei ca uniune liber consimțită între un bărbat și o femeie.

Demnitarul susține că nu dorește să insiste asupra argumentelor de ordin moral, spiritual, religios sau civic pentru acceptarea acestei definiții pentru că ele au constituit de veacuri reperele evoluției poporului român.

Printr-un comunicat de presă, social democratul sucevean evidențiază raportul dintre Partidul Social-Democrat și această inițiativă cetățenească promovată de peste 3 milioane de semnatari.

„De la început, Partidul Social Democrat și-a exprimat clar adeziunea față de acest demers civic, și-a asumat susținerea legislativă în Parlamentul României precum și organizarea referendumului prin guvernul social-democrat.”, afirmă Alexandru Rădulescu. „Această poziție a Partidului Social Democrat este determinată de obligația unui partid politic de a promova, de a exprima voința cetățenilor pe care îi reprezintă și care, în situația de față, doresc să-și definească fără echivoc valorile culturale, spirituale și civice în care cred. Partidul Social-Democrat, în calitatea sa de partid care și-a asumat guvernarea, are obligația să asigure existența, perpetuarea poporului român, educația corectă a tinerilor ce reprezintă viitorul României, fapt posibil doar prin fundamentarea familiei pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie.”

Deputatul PSD mai spune că formațiunea politică din care face parte are și obligația, asumată deja, de a susține opțiunile culturale, spirituale ale poporului român, ca expresie a suveranității naționale a României, în calitatea sa membru cu drepturi depline în Uniunea Europeană, instituție a cărei deviză este „unitate în diversitate”.

El să remarcă, în același comunicat de presă, poziția partidelor politice aflate în opoziție, PNL, USR, PMP care au votat împotrivă, cât și atitudinea unor parlamentari suceveni care au absentat „strategic” de la vot.

„Mult timp după debutul acestui demers civic, PNL, USR, PMP și-au exprimat clar opoziția față de solicitările celor peste 3 milioane de inițiatori, fapt demonstrat și prin votul împotrivă exprimat, de unii lideri ai acestor partide, în Camera Deputaților și în Senat sau prin îndemnul lor de a se boicota acest referendum.”, explică deputatul Rădulescu. „Menționez că unii parlamentari liberali suceveni, cu duplicitate evidentă, au absentat „strategic” de la vot – ceea ce înseamnă, de fapt, un vot „NU” față de accepțiunea clasică a căsătoriei (cea dintre un bărbat și o femeie) – vot pe care ar trebui să-l explice sucevenilor. În ultimele zile constatăm ipocrizia evidentă a reprezentanților acestor partide care și-au schimbat poziția și își îndeamnă membrii să participe la vot văzând formarea unui val uriaș de susținere a modificărilor Constituției, val susținut de toate cultele din România și de opiniile marii majorități a populației.”

Deputatul Alexandru Rădulescu și-a exprimat convingerea că, și de această dată, înțelepciunea și atașamentul poporului român față de adevăratele valori culturale și civice vor triumfa.

El a dat ca exemplu momentul decembrie 2016, atunci când românii au ales varianta programului de guvernare al Partidului Social Democrat, așa cum se întâmplă și în prezent prin susținerea guvernării social-democrate amenințată de interese antiromânești, prin mijloace nedemocratice.

Facebook Comments

ȘTIRI