Aproximativ 20 de persoane au protestat la Fălticeni faţă de adoptarea ordonanţei privind modificarea Codurilor penaleActualitate

Aproximativ 20 de persoane au protestat la Fălticeni faţă de adoptarea ordonanţei privind modificarea Codurilor penale

       Accesări: 4708

Luna februarie a debutat cu proteste în multe orașe din țară. Dacă în alte muncipii au ieșit în stradă mii sau zeci de mii de oamenii, în timp ce în capitală au participat peste 100.000, la Fălticeni dimensiunea manifestării a fost mult mai mică. Ieri seară aproximativ 20 de persoane au ținut să-și exprime nemulțumirea față de decizia Guvernului din seara zilei de 31 ianuarie.

Fălticenenii s-au adunat la ceas, în piața centrală „Nada Florilor”, după ce au anunțat pe Facebook organizarea unui protest sub titulatura: „NU hoției legalizate. NU grațierii!”.

Oamenii au manifestat pașnic, fără să scandeze loznici.

Un echipaj al Jandarmariei locale și-a făcut simțită prezența pe tot parcursul protestului.

Protestatarii purtau pancarte prin care își exprimau dezaprobarea față de adoptarea ordonanței de urgență privind modificarea Codurilor penale.

Pe pancarte, fălticenenii au scris mesaje precum „Noaptea? Ca hoții?!”, „Ne-am trezit! Solidaritate!”, „Așa vă educați copiii? Să fure?”, „Nu vrem să fim conduși de infractori”.

Aceștia ne-au spus că nu fac politică și că nu pot fi de acord cu decizia Guvernului.

Ei au vrut să arate că sunt solidari cu românii ieșiți la proteste în toată țara. Câțiva dintre fălticeneni au participat și la manifestările de stradă de la Suceava, unde au participat peste 1.500 de persoane.

Astăzi, în jurul orei 18, protestatarii vor reveni în centrul municipiului.

ȘTIRI