Apropierea vacanţei de vară a elevilor aduce mai multe acţiuni în traficul rutierRural

Apropierea vacanţei de vară a elevilor aduce mai multe acţiuni în traficul rutier

       Accesări: 51

circulatieÎn ultimele două săptămâni poliţiştii suceveni au demarat mai multe activităţi preventive în vederea responsabilizării tinerilor şi părinţilor pentru a petrece vacanţa de vară fără evenimente negative.

Săptămâna 14 – 19 iunie este rezervată desfăşurării de activităţi pe linia prevenirii evenimentelor rutiere. Sunt programate întâlniri cu elevii şi acţiuni în trafic, urmărindu-se identificarea şoferilor care încalcă legislaţia rutieră. Sunt vizate principalele cauze generatoare de accidente – respectiv viteza excesivă şi depăşirile neregulamentare.

Între 13 şi 15 iunie, după o acţiune pe linia combaterii excesului de viteză şi a depăşirilor neregulamentare, au fost constatate 12 infracţiuni (4 conducere cu îmbibaţie alcoolică peste limita legală, 2 conducere  auto neînmatriculat, 1 conducere auto fără permis, 1 conducere  auto cu numere false şi 4 alte infracţiuni la regimul rutier).

Au fost reţinute pentru divers abateri 23 de  permise de conducere. Cele mai multe permise – 11 au fost reţinute pentru depăşirea regimului legal de viteză iar alte 9 au fost reţinute pentru depăşiri neregulamentare. Alte 3 permise au fost reţinute pentru alte abateri la regimul rutier.  Au fost reţinute şi 5 certificate de înmatriculare.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Poliţiştii au aplicat 538 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 145.000 de lei (371 au fost aplicate pentru depăşirea regimului regulamentar de viteză).

ȘTIRI