Apropierea vacanţei de vară a elevilor aduce mai multe acţiuni în traficul rutierRegional

Apropierea vacanţei de vară a elevilor aduce mai multe acţiuni în traficul rutier

circulatieÎn ultimele două săptămâni poliţiştii suceveni au demarat mai multe activităţi preventive în vederea responsabilizării tinerilor şi părinţilor pentru a petrece vacanţa de vară fără evenimente negative.

Săptămâna 14 – 19 iunie este rezervată desfăşurării de activităţi pe linia prevenirii evenimentelor rutiere. Sunt programate întâlniri cu elevii şi acţiuni în trafic, urmărindu-se identificarea şoferilor care încalcă legislaţia rutieră. Sunt vizate principalele cauze generatoare de accidente – respectiv viteza excesivă şi depăşirile neregulamentare.

Între 13 şi 15 iunie, după o acţiune pe linia combaterii excesului de viteză şi a depăşirilor neregulamentare, au fost constatate 12 infracţiuni (4 conducere cu îmbibaţie alcoolică peste limita legală, 2 conducere  auto neînmatriculat, 1 conducere auto fără permis, 1 conducere  auto cu numere false şi 4 alte infracţiuni la regimul rutier).

Au fost reţinute pentru divers abateri 23 de  permise de conducere. Cele mai multe permise – 11 au fost reţinute pentru depăşirea regimului legal de viteză iar alte 9 au fost reţinute pentru depăşiri neregulamentare. Alte 3 permise au fost reţinute pentru alte abateri la regimul rutier.  Au fost reţinute şi 5 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii au aplicat 538 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 145.000 de lei (371 au fost aplicate pentru depăşirea regimului regulamentar de viteză).

Facebook Comments

ȘTIRI