Aproape un sfert dintre șomerii județului sunt în zona FălticeniActualitate

Aproape un sfert dintre șomerii județului sunt în zona Fălticeni

       Accesări: 478

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de muncă Suceava a prezentat luni, 6 august 2018, situația șomajului județean după primul semestru al acestui an.

Potrivit datelor oficiale, după primul semestru al acestui an, erau înregistraţi 11 601 şomeri, din care 2612 beneficiari de indemnizații de șomaj. Rata șomajului înregistrat în județul Suceava la sfârşitul lunii iunie 2018 este de 5 puncte procentuale, în creștere cu 0,23 p.p. față de luna mai.

“Trendul descrescător al ratei șomajului din ultimele 4 luni a fost întrerupt de înregistrarea absolvenților din promoția 2018, care au ales să caute un loc de muncă, să beneficieze de primele cuvenite celor care se angajează sau de alte servicii de ocupare.  În cursul lunii iunie s-au înregistrat în evidențele agenției  403 absolvenți, majoritatea finalizând ciclul superior al liceului.

Consilierii agenției sunt pregătiți să înregistreze promoțiile de absolvenți ai celolrlalte forme de învățământ, cu finalizare în lunile următoare și să le ofere suport gratuit prin servicii specifice de ocupare: orientare în carieră, cursuri de formare profesională, medierea locurilor vacante pe plan local sau în străinătate, prime de inserție pe piața muncii sau prime de mobilitate”, se arată în comunicatul AJOFM Suceava.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Analizând situația șomajului în zona Fălticeni, constatăm că aproape un sfert dintre șomerii aflați în evidențele AJOFM Suceava sunt din această zonă.

Mai exact, la sfârșitul lunii iunie 2018, la nivelul Agenției Locale Fălticeni erau înregistrați 2777 de șomeri. Dintre aceștia, 1260 de șomeri provin din rândul femeilor.

În ceea ce privește șomerii care beneficiază de indemnizație, numărul acestora era de 508 persoane (262 femei).

ȘTIRI