Aproape 70 de permise de conducere reținute și 19 infractori prinși în flagrant în minivacanța de CrăciunActualitate

Aproape 70 de permise de conducere reținute și 19 infractori prinși în flagrant în minivacanța de Crăciun

       Accesări: 1243

În perioada 23-26 decembrie 2017, peste 250 de poliţişti din structurile de ordine publică, investigaţii criminale, arme, explozivi, substanţe periculoase au acţionat la nivelul întregului judeţ pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale.

În cadrul acţiunilor de prevenire a accidentelor rutiere, pe fondul vitezei excesive sau pe fondul consumului de alcool, au fost reţinute 69 de permise de conducere, dintre care 15 pentru consum de băuturi alcoolice, 17 pentru depăşirea regimului legal de viteză şi 37 pentru depăşiri neregulamentare şi alte abateri. De asemenea, au fost retrase 14 certificate de înmatriculare, dintre care 1 pentru lipsa anvelopelor de iarnă.

Poliţiştii de ordine publică au intervenit la 381 de evenimente, fiind constatate peste 40 de infracţiuni.

Un număr de 19  infractori au fost prinşi în flagrant, faţă de 3 persoane fiind dispuse măsuri preventive privative de libertate. De asemenea, a fost depistată o persoană urmărită la nivel naţional.

Pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice şi sancţionarea celor care au comis abateri au fost aplicate 484 amenzi contravenţionale. Cele mai multe – 379 – au fost aplicate la regimul rutier. Alte 66 de sancţiuni au fost aplicate pentru acte de tulburare a ordinii şi liniştii publice. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 220.000 lei.

De asemenea, au fost confiscate şi indisponibilizate bunuri în valoare totală de peste 7600 lei.

ȘTIRI