Aproape 200 de elevi suceveni au revenit la școală cu păduchi și râieSănătate

Aproape 200 de elevi suceveni au revenit la școală cu păduchi și râie

       Accesări: 142

Direcția de Sănătate Publică a anunțat rezultatele triajului epidemiologic efectuat în școlile sucevene la începutul celui de-al doilea semestru.

Medicii au reușit să evalueze circa 66.525 de copii, reprezentând 95% din populația școlară.

Aproape 10% dintre copii au prezentat afecțiuni respiratorii, infecțioase sau parazitare.

“Au predominat anginele,365 de cazuri, și afecțiunile parazitare, 178 de cazuri de pediculoză, 16 cazuri de scabie. De asemenea au fost și 48 de cazuri de micoze. După recontrolul efectuat la 10 zile, au rămas în evidențe un număr de  12 copii cu pediculoză și un caz de scabie. În  urma acestor recontroale s-au făcut recomandări pentru deparazitare”, a anunțat ing. Andrei Ianovici, directorul executiv al DSP Suceava.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Triajul epidemiologic este o metodă activă de supraveghere a stării de sănătate, practicată în colectivităţile de copii şi adolescenţi dupa fiecare vacanță școlară (creşe, grădiniţe, centre de plasament, şcoli gimnaziale, școli profesionale, licee).

Cu cât numărul copiilor examinați în cadrul triajului epidemiologic este mai mare, cu atât este mai eficientă supravegherea stării de sănătate din unitățile de învățământ, prin depistarea afecțiunilor și instituirea de măsuri medicale în cazul copiilor bolnavi sau purtători de germeni.

ȘTIRI