APM Suceava încearcă să obțină suplimentarea fondurilor pentru programul Casa VerdeActualitate

APM Suceava încearcă să obțină suplimentarea fondurilor pentru programul Casa Verde

       Accesări: 240

Fondurile alocate județului Suceava pentru programul Casa Verde acoperă doar 57% din cererile depuse de persoanele fizice. Potrivit directorului executiv al Agenției pentru Protecția Mediului Suceava, Vasile Oșean, instituția a primit toate cererile populației, 736 la număr. Doar 419 dintre aceste cereri pot beneficia de finanțare.

Programul Casa Verde a debutat pe data de 10 octombrie 2016, iar interesul mare al populației a determinat Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor să suplimenteze bugetul alocat de la 60 de milioane de lei, la 80 de milioane de lei.

În urma acestei suplimentări, județul Suceava a avut o alocare bugetară de 2.523.890 lei.

“Am primit toate dosarele populației pentru că nu am vrut să stârnim un scandal care ar fi creat o imagine proastă instituției. Doar 419 cereri sunt acoperite de fondurile alocale județului Suceava. Cererile rămase sunt pe lista de așteptare. Săptmâna viitoare voi merge la Administrația Fondului de Mediu pentru a discuta posibilitatea realocării unor fonduri care nu au fost acoperite de cereri în alte județe”, ne-a declarat, la sfârșitul săptămânii trecute, directorul executiv Vasile Oșean.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Finanțarea programului se realizează din veniturile Fondului pentru mediu. Programul se derulează multianual, în limita creditelor de angajament și creditelor bugetare prevăzute cu această destinație prin bugetul anual al Fondului pentru mediu.

Pe parcursul derulării programului, orice redistribuire a sumelor alocate se poate face prin dispoziție a președintelui Administrației Fondului de Mediu.

Echipamentele finanțate pentru populație prin Casa Verde sunt panourile solare și pompele de căldură, cunatumul finanțării nerambursabile prin AFM fiind în funcție de tipul instalației. Se vor primi până la 3.000 lei, pentru instalarea panourilor solare nepresurizate și până la 6.000 lei, pentru instalarea panourilor solare presurizate, respectiv până la 8.000 lei pentru instalarea pompelor de căldură, exclusiv pompele de căldură aer-aer.

ȘTIRI