APIA primeşte cererile pentru subvenţiile care se acordă fermierilor din sectorul lapteluiActualitate

APIA primeşte cererile pentru subvenţiile care se acordă fermierilor din sectorul laptelui

       Accesări: 373

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a demarat în această săptămână campania de depunere a cererilor pentru ajutorul excepțional destinat fermierilor din sectorul laptelui și produselor lactate.

Cererile se depun la Centrele județene APIA până la data de 8 aprilie 2016. Fermierii din zona Fălticeni depun cererile la Centrul Local APIA din Fălticeni. Sunt eligibili peste 230 de fermieri (persoane fizice şi societăţi specializate) din localităţile arondate Fălticeniului. Cei mai mulţi fermieri sunt în Boroaia (74 fermieri), Horodniceni (35 fermieri), Vadu Moldovei (23 fermieri), Drăguşeni (22 fermieri), Râşca (18 fermieri), etc.

Pentru a beneficia de ajutorul financiar producătorii de lapte de vacă trebuie să îndeplinescă cumulativ următoarele condiții: să fie înscrişi în sistemul cotelor de lapte la APIA, prin Compartimentul de administrare a cotelor de lapte, ca producători cu cote de livrări pentru anul de cotă 2014-2015, și dețin cotă de livrări la data de 31 martie 2015; să fie în activitate, au încheiat un contract pe o perioadă de minimum 6 luni, valabil la data depunerii solicitării, cu un prim – cumpărător, şi dețin cel puţin un document fiscal care să ateste livrarea laptelui, aferent contractului; producţia de lapte livrată pe beneficiar este de minimum 5 tone lapte în anul de cotă 2014-2015.

Suma cuvenită fiecărui producător, în cazul ajutorului financiar, se calculează de către APIA conform cantității de lapte livrată în anul de cotă 2014-2015, astfel:

Imprumutul Promotional de Sarbatori
  • 240 euro/beneficiar pentru producătorul care a livrat o cantitate de lapte cuprinsă între 5 tone inclusiv şi 20 tone inclusiv;
  • 12 euro/tonă pentru producătorul care a livrat o cantitate de lapte mai mare de 20 tone şi până la 200 tone inclusiv;
  • 2900 euro/beneficiar pentru producătorul care a livrat o cantitate de lapte mai mare de 200 tone.

ȘTIRI