Apel umanitar pentru un elev din Fălticeni grav rănit într-un accident: Tânărul are nevoie de 20.000 de euro pentru operațieLocal

Apel umanitar pentru un elev din Fălticeni grav rănit într-un accident: Tânărul are nevoie de 20.000 de euro pentru operație

       Accesări: 9450

Solidaritate fără precedent pentru un elev localnic. Aflat la vârsta majoratului, un tânăr din Fălticeni are nevoie urgentă de bani pentru a-și reface piciorul drept și coloana vertebrală, ambele fracturate în urma unui accident rutier. Băiatul, în vârstă de 18 ani, studiază la Colegiului Național ”Nicu Gane” și trebuie să ajungă în străinătate pentru intervenții chirurgicale complexe.

Costul operației se ridică la 20.000 de euro, elevul din Fălticeni urmând să fie transferat la un spital din Turcia.

Tânărul este victima unui grav accident rutier petrecut în urmă cu aproape trei săptămâni.

Necazul s-a întâmplat la orele serii pe raza comunei Râșca. Băiatul stătea în dreapta șoferului, un minor, care gonea nebunește. Pe fondul vitezei excesive, șoferul teribilist, un fălticenean în vârstă de 15 ani, a pierdut controlul mașinii, s-a izbit de un podeț din beton după care mașina s-a oprit într-un stâlp de iluminat din curtea unei gospodării. Impactul deosebit de violent a făcut ca motorul să fie dislocat de pe șasiu și proiectat la câțiva metri distanță.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Elevul de la Nicu Gane este una din cele două victime care au fost transportate de urgență la Spitalul Județean Suceava. Pe diagnosticul de internare al băiatului de 18 ani medicii au trecut politraumatism prin accident rutier cu fractură deschisă de (picior drept) și fractură corp vertebral (L3).

De atunci și până în prezent, medicii suceveni au efectuat două intervenții chirurgicale, ambele la picior. După prima operație a existat un risc ridicat de infecție, dar și de cangrenare a zonei, din cauza ruperii unor vase de sânge ce irigau laba.

Astăzi, fălticeneanul de 18 ani, a fost transferat la Târgu Mureș pentru intervenția chirurgicală la coloană.

Elevul provine dintr-o familie modestă, iar banii necesari pentru operație depășesc cu mult agoniseala familiei tânărului. Membrii familiei nu au îndrăznit să ceară nimic de la nimeni, însă colegii băiatului rănit în accident i-au sărit în ajutor. În aceste clipe grele, pline de suferință, speranța și optimismul se reclădește zi după zi.

Colegii și prietenii tânărului din Fălticeni au demarat o campanie umanitară intitulată „Salvează un destin”. S-au mobilizat exemplar și fac tot ce pot pentru ca el să recapete ceea ce a pierdut după episodul groaznicului accident, în urma căruia viața lui s-a schimbat total.

Ei bat din poartă în poartă, la agenții economici din Fălticeni, ca să strângă suma necesară pentru operația prin care se va face reconstrucția oaselor labei piciorului drept. Au fost și la alte școli și licee din oraș pentru a-și atinge obiectivul.

Diriginta elevului, colegii, profesorii și directorul Colegiului Național ”Nicu Gane” au ținut să facă un apel către comunitatea locală, prin intermediul cotidianului Cronica de Fălticeni cu speranță ca din donațiile fiecăruia se va reuși strângerea unei sumei de bani.

”Deși are de înfruntat aceste probleme, tânărul își dorește din toată inimă să termine școala și să și facă o carieră. Viața lui, ca a oricărui altui om, nu are preț iar suma necesară nu ar trebui să reprezinte un impediment pentru accesul la sănătate.”, ne-a declarat profesoara Mihaela Nicolae, diriginta elevului.”În principiu, un viitor a fost distrus și trebuie reabilitat prin bunăvoința tuturor. Cu ajutorul vostru, îi vom putea oferi o nouă șansă pentru a-și pava noul drum.

Directorul Colegiului Național ”Nicu Gane” salută inițiativa elevilor și sprijină, alături de profesori, demersul umanitar.

”Când se frâng aripile în zbor, pare că a păşi e ceva banal şi simplu. Când însă nici pasul nu mai poate fi făcut, pare că viaţa se transformă hotărâtor. Urmare a unui accident de maşină, acesta este prezentul trăit acum de un tânăr. Trist şi împovărător. Nu putem să rămânem indiferenţi. Nu-l putem abandona în negura suferinţei. Este elevul nostru, colegul, prietenul din „familia Nicu Gane.„, ne-a declarat profesoara Cristina Nechifor, directorul colegiului fălticenean. ”Sprijinim pe deplin iniţiativa unui grup de colegi şi prieteni care au demarat campania umanitară „Salvează un destin”. Ne dorim ca semenii noştri, absolvenţi de ieri şi de azi, prietenii şcolii noastre de aici şi de oriunde să fie solidari cu noi în demersul de ajutorare. Stă şi în puterea noastră, ca viitorul acestui tânăr să se contureze frumos. Să redevină sănătos să poată lupta pentru visele lui, să poată păşi din nou.”

Cei care vor să îl ajute pe tânărul din Fălticeni pot face donații în contul RO 46 BTRL 0340 1201 R 132 25 XX deschis la Banca Transilvania.

Pentru donații puteți apela numerele de telefon 0740 529 360 (Bianca) sau 0743 877 736 (Andra).

ȘTIRI