Apare sistemul de supraveghere electronică: 20 de camere video vor monitoriza intersecțiile din FălticeniActualitate

Apare sistemul de supraveghere electronică: 20 de camere video vor monitoriza intersecțiile din Fălticeni

       Accesări: 626

Împânzit cu sisteme de supraveghere electronică. Municipiul Fălticeni va fi cât de curând monitorizat de mai multe camere video care vor surprinde neregulile din trafic și faptele antisociale. Primele exemplare și-au făcut apariția pe stâlpii de iluminat, iar altele urmează să fie fixate în locurile stabilite.

Sistemul va cuprinde 20 de camere video care vor înregistra permanent activitatea din sectorul respectiv.

Acestea vor fi amplasate pe principalele axele rutiere, vizate fiind intersecțiile cu cel mai ridicat trafic auto. Strada Maior Ioan, Piața Mihail Sadoveanu (sensul giratoriu), centrul civic, intersecția străzilor Sucevei cu Unirii și Bulevardul 1 Decembrie (zonă Blocul Turn), Nicolae Bălcescu cu Sucevei (zonă Ocol Silvic), Republicii cu Dogari (zonă magazin Azim), Republicii cu Dimitrie Leonida (zonă magazin Roxana), 2 Grăniceri cu Nicolae Beldiceanu (zonă Biserica Sfântul Ilie) și 2 Grăniceri cu Buciumeni (zonă magazin Poiana) vor fi supravegheate video.

Filmările vor fi stocate timp de 28 de zile, centrul de monitorizare fiind amplasat în Primăria Fălticeni.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

”Ideea de bază este că dorim un climat de liniște pentru locuitorii din Fălticeni”, ne-a declarat primarul Cătălin Coman. ”Vrem să asigurăm confortul și siguranța necesară fiecărui cetățean. Vor fi camere video pe cele mai importante străzi și intersecții din municipiu.”

Rețeaua de camere video, cu toate utilările necesare, va costa 130.000 de lei.

Supravegheate video vor fi și cele două noi locuri de joacă pe care Primăria le va amenaja pe străzile Nicu Gane și Ștefan cel Mare, la fel ca și celelalte opt care sunt echipate deja cu astfel de sisteme.

Nu doar intersecțiile și spațiile de recreere pentru copii vor fi monitorizate ci și platformele unde sunt depozitate containerele de gunoi.

Camere video vor fi regăsite la 15 spații de colectare pentru deșeurile menajere din Fălticeni. Măsura se impune în urma numeroaselor sesizări făcute de operatorul local Goscom privind distrugerile pubelelor din plastic, furtul acestora dar și modul inadecvat de colectare selectivă.

Potrivit primarului Cătălin Coman, sistemul urban de monitorizare video va fi funcțional în următoarele 30 – 40 de zile.

ȘTIRI