Apa potabilă și canalizarea s-ar putea scumpi de la 1 iulieActualitate

Apa potabilă și canalizarea s-ar putea scumpi de la 1 iulie

       Accesări: 60

Water Price Set To RiseLuna iulie ar putea aduce noi scumpiri pentru fălticeneni. Beneficiarii serviciilor publice de alimentare cu apă și de canalizare vor plăti mai mult, dacă se va aproba creșterea tarifelor solicitată de furnizorul județean ACET Suceava. Mâine se va hotărî dacă prețurile pentru populație vor crește.

Apa potabilă se va scumpi cu 0,02 bani/mc, de la 4,33 lei în prezent la 4,35 lei, iar cel pentru canalizare se va scumpi cu 0,24 bani/mc, de la 2,90 la 3,14 lei.

Dacă vor fi aprobate, noile tarife se vor aplica nu doar la Fălticeni, ci pentru toți consumatorii din județul Suceava care sunt deserviți de operatorul ACET.

Inginerul Ștefan Groza, șeful ACET Suceava, ne-a declarat că decizia privind scumpirea se va discuta în cadrul ședinței AJAC Suceava (Asociația Județeană pentru Apă și Canalizare). El a mai precizat că noile prețuri practicate sunt avizate de ANRSC și sunt conforme prevederilor contractului de delegare pentru gestiunea serviciilor publice de alimentare cu apă și canalizare și ordinului președintelui ANRSC cu privire la metodologia de ajustare și modificare pentru tarifele acelorași servicii.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Anul trecut, apa și canalizarea s-au scumpit tot de la 1 iulie. Tariful pentru transportul și distribuirea apei potabile creștea cu 10 bani/mc, iar apa canalizată cu 32 bani/mc.

Scumpiri ale apei potabile sunt anunțate și în alte județe din țară precum Botoșani și Sibiu.

Rudy H.

ȘTIRI