Apa potabilă este furnizată cu presiune redusă în Fălticeni. ACET anunță repornirea Stației Baia III în această searăLocal

Apa potabilă este furnizată cu presiune redusă în Fălticeni. ACET anunță repornirea Stației Baia III în această seară

       Accesări: 1185

Actualizare – ACET Fălticeni a anunțat că Stația de captare a apei Baia III a fost repusă în funcțiune în jurul orei 15.30.

În ultimele 24 de ore funcționarea sistelului de alimentare cu apă în municipiul Fălticeni s-a confruntat cu scăderea presiunii pe rețele din toate zonele orașului.

Potrivit conducerii Agenției Locale ACET Fălticeni, situația este generată de reducerea cantității de apă care ajunge în bazinele de înmagazinare, în urma scoaterii din funcțiune a stației de captare de suprafață Baia III.

Fălticenenii au resimțit, încă din seara zilei de vineri, scăderea presiunii apei și chiar lipsa acesteia la etajele superioare ale blocurilor de locuințe. Furnizarea apei s-a întrerupt, în orele de vârf ale consumului, în zone precum Maior Ioan și 9 Mai.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Directorul ACET Fălticeni, inginerul Vasile Cozma, a declarat pentru Cronica de Fălticeni că problemele au apărut odată cu ploile din zona de munte a județului Suceava, care au făcut ca debitul râului Moldova să crească, ducând la creșterea turbidității apei. În acest sens, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis mai multe atenţionări hidrologice pentru râul Moldova.

Pentru a nu risca avarierea instalațiilor de captare, societatea ACET Fălticeni a fost pusă în situația de a recurge la oprirea pompelor Stației de captare Baia III, încă de marți, 6 iunie.

“De marți furnizăm apă în municipiul Fălticeni doar cu fronturile de captare subterană Baia 1 și Baia 2. Timp de trei zile, oprirea stației de captare de la Baia 3 nu s-a resimțit.

Am reușit să menținem nivelul apei constant în bazinele de înmagazinare. A venit însă sfârșitul de săptămână, consumul a crescut, iar vineri am pierdul nivelul în bazine. Presiunea a scăzut treptat iar în unele zone furnizarea apei s-a întrerupt.

În această dimineață aveam un nivel de 50 de centimetri la Oprișeni. Angajații noștri monitorizează permanent calitatea apei și sunt pregătiți să repună în funcțiune Stația Baia III. Acest lucru s-ar putea întâmpla în cursul serii, iar în cursul nopții, cel târziu mâine dimineață, furnizarea apei în Fălticeni să fie în parametrii normali”, ne-a declarat inginerul Vasile Cozma.

Fălticeniul s-a confruntat cu o situație similară și anul trecut, la sfârșitul lunii mai și începutul lunii iunie.

Și atunci, apele învolburate ale râului Moldova au tras pe linie moartă stația de captare Baia III.

Situația era mai gravă pentru că nămolul adus de ape a afectat instalațiile stației de captare. Fălticenenii s-au confruntat cu lipsa apei aproape o săptămână.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI