Apă galbenă la robinetele din cartierul 2 Grăniceri: Ce spune șeful ACET Fălticeni despre „surpriza” de vineriActualitate

Apă galbenă la robinetele din cartierul 2 Grăniceri: Ce spune șeful ACET Fălticeni despre „surpriza” de vineri

Sunt buni plătitori și au primit apă murdară la robinete. S-a întâmplat vinerea trecută, în cartierul 2 Grăniceri. Câteva sute de beneficiari din Fălticeni s-au arătat extrem de nemulțumiți de situația creată.

Revoltați că operatorul local oprise apa fără să anunțe, riveranii s-au înarmat cu răbdare iar după câteva ore bune de așteptare era din nou apă  la robinete. Numai că apa era amestecată cu mâl și avea culoare gălbuie.

Nu era nicidecum potabilă.

Decizia de a interveni în cartierul 2 Grăniceri s-a luat în regim de urgență, chiar în dimineața zilei de vineri, 24 martie, renunțându-se la o intervenție programată în cartierul Maior Ioan.

În notificarea transmisă și Cronicii de Fălticeni se arăta că Asociațiile de proprietari 7, 8, 9, 11, 12, 13, 17 si 18 au fost anunțate și că acestea urmau să informeze la rândul lor populația și societățile comerciale care își desfășoară activitatea la parterul blocurilor.

Inginerul Vasile Cozma, șeful ACET Fălticeni, susține că angajațiii furnizorului de apă au fost nevoiți să schimbe câteva branșamente la blocuri, în urma înlocuirii unor conducte. Pentru că țevile trebuiau sudate, soluția era golirea totală.

După remediere s-a trecut la umplerea conductelor, depunerile de pe conducte fiind stârnite și duse la robinete.

„Am golit coloana principală de apă, pe porțiunea dintre zona centrală și ieșirea spre Roman.”, explică directorul operatorului local ACET. „Practic am golit tot cartierul 2 Grăniceri. La golire se întâmplă faptul că mâlul se mișcă de pe conducte. Nu este în nici un caz ceva venit din afara conductei. Este tot de pe conducte! Mâlul depus pe coloanele mari este antrenat de jetul de apă.”

Apariția apei cu nămol a provocat unora nemulțumiri și nervi, în timp ce alții au ironizat situația și au „mulțumit” furnizorului de apă potabilă.

Fălticenenii au comentat pe conturile de socializare și au făcut haz de necaz, afirmând că la robinetele lor curge „lapte și miere”, în timp ce alții au scris: „Hai noroc și la mulți ani! Nu e vin de Drăgășani. E apa „limpede” de la robinet.”

În urma celor întâmplate, unul dintre beneficiari ne-au spus că au renunțat să mai consume apă de la robinet și că aceasta va fi folosită doar pentru spălat.

Facebook Comments

ȘTIRI