Anul trecut au fost întocmite 320 de dosare penale pentru infracţiuni silviceRural

Anul trecut au fost întocmite 320 de dosare penale pentru infracţiuni silvice

       Accesări: 151

Structurile I.P.J. Suceava, cu atribuţiuni în domeniul silvic, au organizat în anul 2015, independent sau în cooperare cu celelalte instituţii abilitate, 1.177 acţiuni pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice. Au fost verificate 6.652 obiective (exploatări forestiere, instalaţii de debitat, depozite, târguri, pieţe oboare, ocoale silvice, mijloace auto, etc.).

Potrivit unui comunicat de presă, urmare a acţiunilor iniţiate pe linie de silvicultură, au fost înregistrate 320 dosare penale privind infracţiuni la Codul Silvic. Au fost cercetate 98 de persoane suspecte de comiterea unor ilegalităţi în domeniul silvic şi au fost confiscaţi sau ridicaţi în vederea stabilirii provenienţei 9.486,11 m.c. material lemnos, cu o valoare de 2.868.600 lei.

Prevenirea infracţiunilor la regimul silvic constituie o prioritate a poliţiştilor suceveni şi în anul 2016. Periodic vor fi organizate acţiuni de control în teren, atât în fondul forestier, la societăţile de prelucrare dar şi pe drumurile publice, pe rutele de transport a materialului lemnos.

 

Imprumutul Promotional de Sarbatori

ȘTIRI