Antreprenorii care nu au uitat să fie oameni: Nina și Ovidiu Simos pun mult suflet pentru binele vieții socialeLocal

Antreprenorii care nu au uitat să fie oameni: Nina și Ovidiu Simos pun mult suflet pentru binele vieții sociale

       Accesări: 655

Se spune că în spatele unui bărbat de succes se află o femeie puternică. Viceversa este deja demonstrată cu exemple. Dar ce animă doi oameni de succes care, în acelaşi timp, sunt puternici?

Sunt puternici pentru că faptele lor de mărinimie sunt pe măsură. Vorbim despre un cuplu pentru care viaţa socială are două dimensiuni într-una singură: filantropia săvârşită în taină.

Sunt de succes pentru că ei doi, soţ şi soţie, au reuşit să ţină piept concurenţei străine, şi să prospere într-un domeniu unde majoritatea firmelor româneşti, cu reţea de magazine, au clacat.

Şi nu o spunem noi, ci vorbesc cifrele din spatele afacerii pe care o deţin de peste 20 de ani.

Numele lor este pe buzele celor care aleg să-şi facă, zilnic, cumpărăturile la un preţ decent. Cu siguranţă, nu doar că au rămas pe buze, ci s-au întipărit în inima şi sufletul celor care au căpătat un ajutor binevenit într-un moment de încercare al vieţii.

Antreprenorii Nina şi Ovidiu Simos au fost speranţa care s-a transformat în ajutor necondiţionat. Un model de buni familiști, buni oameni de afaceri care pun mult suflet și în viața socială.

Numărul celor care au beneficiat de ajutorul lor îl ştiu doar ei. Cert este că în fiecare an oamenii, a căror viaţă atârna de un fir de păr, au găsit la cei doi antreprenori sprijin financiar.

Zeci de mii de lei pleacă anual în conturile celor bolnavi de cancer, leucemie, cardiaci, oameni paralizaţi, copii, tineri sau adulţi loviți de boli grave și care îşi caută să-şi recapete sănătatea.

Au ridicat sarcina altora şi o fac de ani buni, doar pentru că aşa au înţeles Nina şi Ovidiu Simos să ofere înapoi societăţii ceea ei au primit de la viaţă.

Antreprenorii nu au spus niciodată nu celor care şi-au pus nădejdea în ei.

Nu doar cei grav bolnavi au fost sprijiniţi. Ci şi cei săraci, cu sume la fel de generoase. Iar dacă nu au fost bani, atunci au fost alimente, haine şi lucruri de trebuinţă.

Şapte ani au fost susţinătorii principali ai campaniei caritabile Cadoul din cutia de pantofi, derulată de Crăciun, pentru copiii din Fălticeni şi cei de la ţară.

Anul acesta s-au alăturat ca sponsori al unui proiect social-educativ-filantropic, iniţiat de Rogelya şi Asociaţia Pro România, ce se desfăşoară de patru ani la Fălticeni, un program Şcoală după şcoală, prin care elevii cu situaţie materială şi educaţională precară, de la trei şcoli din municipiu, beneficiază de ore suplimentare pentru alfabetizare, precum şi o masă caldă.

Nina şi Ovidiu Simos au fost primii şi deocamdată singurii oameni de afaceri din Fălticeni care au acceptat în magazinele lor prezenţa unor coşurilor sociale destinate ajutorării oamenilor sărăci din Fălticeni şi din împrejurimi.

În toate magazinele mari au fost amplasate astfel de coşuri sociale. Anual se strâng în total cam două tone de alimente care au ajuns la elevi, bătrâni, familii nevoiaşe cu mulţi copii, dar şi la Aşezămintele social-creştine de la Mănăstirea Buciumeni, Biserica Sfântul Andrei sau la Bogdăneşti, la părintele Loghinoaia.

Românii îi caracterizează pe semenii deosebiţi cărora le spun „oameni de milioane”.

În mod cert Nina şi Ovidiu Simos sunt oameni care au dăruit în decursul atâtor ani milioane, de speranţe şi bucurii. Au contribuit la salvarea unor vieţi, dăruind şi oferind fără să aştepte nimic în schimb.

Comunitatea are nevoie de astfel de oameni resposabili, generoşi, călăuziţi de altruism. Sunt acele persoane care nu și-au uitat menirea primordială, aceea de a fi mai întâi de toate oameni.

Au reuşit în aceeaşi manieră şi în carieră. Au pus accent pe factorul uman și pe construirea unor relații frumoase, echilibrate și apropiate, care au generat o simbioză constructivă și, în mod, negreșit rezultate pozitive. Așa s-a clădit echipa Simos, care anul trecut sărbătorea 20 de ani de activitate.

Marca locală Simos este sinonimă cu succesul.

Trei firme, Simos Distribution, Simos Coffee To Go şi, mai cu seamă, Supermarket Simos sunt deja referinţe pe piața locală și zonală.

Firma care le poartă numele este al treilea cel mai mare angajator din Fălticeni şi unul din primii cinci cei mai importanţi contribuitori privaţi la bugetul local al municipiului Fălticeni.

Profitul și cifra de afaceri au fost mai mari de la un an la altul. În ciuda concurenței puternice, din partea marilor nume în domeniul comerțului cu amănuntul, Supermarket Simos continuă să prospere și să demonstreze că antreprenoriatul românesc este la înălțime.

Însă nu statutul de om de afaceri îi definește pe cei doi acționari ai firmei, așa cum spun și apropiații lor, ci calitatea de om al binelui, al acelui bine făcut în taină și care reflectă simțul responsabilității sociale.

Este latura din care unii își fac titluri de glorie, iar alții aleg să vorbească puțin și să facă mult.

Pentru grija față de semenii aflați în necaz, dărnicie prin fapte, implicare și sprijin, Nina și Ovidiu Simos au primit pe 26 decembrie 2018, în cadrul Galei Comunității Fălticenene, distincția „Devotament și stăruință în slujba binelui”.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI