Antrenorul Marcel Irimie în staff-ul nou-înființatei selecționate naționale de futsal femininSport

Antrenorul Marcel Irimie în staff-ul nou-înființatei selecționate naționale de futsal feminin

       Accesări: 1360

Moment important în cariera unui tânăr antrenor de fotbal din zona Fălticeni.

Începând de săptămâna viitoare, profesorul Marcel Irimie va fi secundul antrenorului David Asandei, la nou-înființata selecționată de futsal feminin a României.

Prima acțiune din istoria echipei naționale de futsal feminin se va derula în perioada 30 aprilie – 4 mai 2018, cu un stagiu de pregătire la Odorheiul Secuiesc, acțiune organizată pentru pregătirea participării la calificările primului Campionat European de futsal feminin, programat în 2019.

Tragerea la sorți a preliminariilor va avea loc pe 5 iulie, iar primele jocuri de calificare se vor disputa în luna august.

Următoarea acțiune a naționalei feminine de futsal va avea loc în luna iunie, atunci când vor fi programate și primele jocuri de verificare din istoria acestei selecționate.

În ultimii 7 ani, activitatea profesorului Marcel Irimie, în vârstă de 29 de ani, din Bunești, a fost legată de promovarea fotbalului feminin și mai nou a futsal-ului.

În fotbalul feminin a reușit performanțe deosebite cu Armonia Fălticeni (Liga 1, Liga 2 și competițiile naționale ale junioarelor), de cele mai multe ori datorită încăpățânării ieșite din comun, în momente dificile. Pentru o scurtă perioadă de timp a activat ca antrenor și în Superliga Națională, la Vasas Femina.

Din toamna anului 2017, Marcel Irimie are încă două proiecte de suflet: prima echipă de fotbal feminin a Clubului Sportiv Școlar “Nicu Gane”, participantă în Liga a 3-a (locul 2, după 10 etape), și prima echipă de futsal băieți a aceluiași club (locul 1 în Campionatul Național U19).

Aceste performanțe au fost cu siguranță cartea de vizită care a determinat Federația Română de Fotbal să-și îndrepte atenția spre Fălticeni când a fost format staff-ul echipei naționale de futsal feminin.

„Futsal-ul și fotbalul feminin se unesc într-un proiect frumos. Este o mare provocare în carierea mea și sunt conștient de faptul că voi avea extrem de mult de muncit, atât eu, cât și fetele care vor face parte din echipa națională de futsal feminin”, a declarat selecționerul David Asandei pentru site-ul Federației Române de Fotbal.

“Pentru mine reprezintă o onoare faptul că am fost ales sa fac parte din staff-ul primei reprezentative de futsal feminin.Totodată este un pas important in cariera mea și vreau să fac tot posibilul, alaturi de colegi și de fete, ca această echipă să aducă rezultate bune pentru România. Chiar dacă nu există un campionat de futsal feminin în țară, sunt sigur că fetele se vor acomoda repede la cerintele futsal-ului și vor juca de la egal la egal indiferent de numele adversarului”, a declarat pentru Cronica de Făticeni, noul secund al naționalei, antrenorul Marcel Irimie.

Lotul convocat de selecționerul David Asandei pentru stagiul de pregătire de la Odorheiul Secuiesc este următorul: Sabina Radu (Chiaravale Fiber Pasta), Mirela Abălașei (Fair-Play București), Linda Kaitar (Vasas Femina) – portari; Carolina Solonca, Nina Anca, Valentina Petre, Lidia Moacă (toate Fair-Play București), Roxana Ion (Italcave Real State), Lucia Meleaca, Mădălin Boroș, Crina Tamas, Kinga Barabași (toate Ladies Tg. Mureș), Erika Gered (Vasas Femina), Elena Răduc (Universitatea Galați), Csilla Balasz, Szidonia Papp (ambele Heniu Prundu Bârgăului).

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI